1

Zomerse natuuruitjes

Moeraslopen, wadlopen of lekker varen!

Meer uitjes in de zomervakantie Redactioneel door
Foto 1. Geniet van de prachtige natuur in het zomerseizoen. Foto: DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 11 augustus 2017 Natuur Landelijk Het is zomer! Geniet optimaal van dit prachtige seizoen met een wandeling door de natuur. Op je blote voeten door de modder of met je laarzen diep weggezakt in het wad. Wie weet krijg je er ook wel groene vingers van.

Moeraslopen door de Peel

HELENAVEEN - Wandelaars wagen zich buiten de gebaande paden tijdens excursie door de Peel. Twee uur lang banjer je samen met een enthousiaste gids door de omgeving van Helenaveen. Wat voor dieren leven er en wat voor planten kom je tegen? Trek stevige schoenen of laarzen aan, want de grond is nat en zompig. Na de zware tocht wacht er een stevige Peelse lunch, of met mooi weer een lekkere picknick.

Blotevoetenpad

ELSENDORP - Wat is er nu lekkerder dan op een warme zomerdag met je bloten voeten door het zand lopen? Het Blotevoetenpad op de Christoffelhoeve geeft wandelaars de vrijheid. Trek je schoenen uit en voel de modder tussen je tenen en het gekriebel van steentjes onder je voeten. Op het Blotevoetenpad zijn watertjes, zandheuvels, een uitkijktoren, een doolhof, een hangbrug en nog veel meer spannende obstakels voor blote voeten. Na deze bijzondere wandeling wil je nooit meer schoenen aan.

Bekijk nog veel meer leuke natuuruitjes op de kalender van DagjeWeg.NL.

Eendenkooien

BUREN - Ooit wel eens een eend gevangen? Tijdens een eendenkooi excursie op Ameland ontdek je alles over dit oude ambacht. Bij 't Koaikers Huus op Ameland laat een kooiker zien hoe het moet. De omgeving van 't Koaikers Huus is prachtig. Maak een wandeling door de Kooikersduinen naar het Noordzeestrand en geniet van de natuur. Wandelroutes zijn bij 't Koaikers Huus verkrijgbaar.

Op zoek naar reeën

LANDELIJK - 's Avonds, als de schemering valt, laten de reeën zich voorzichtig zien. In verschillende natuurgebieden organiseert Natuurmonumenten excursies om deze sierlijke dieren van dichtbij te ontmoeten. Trek laarzen aan en comfortabele kleding en stap achter de boswachter aan. In het Dwingelderveld trekken groepen natuurliefhebbers er regelmatig op uit om de reeën te zoeken en de geheimen van de natuur in de schemer te ontdekken. Bekijk de agenda van Natuurmonumenten en kies een mooie zomerse avond om de Nederlandse natuur te bewonderen.

Top 3 bijzondere plekjes in de natuur van de redactie

  1. HARSKAMP - De Passiflorahoeve. Tropische schoonheid op haar allermooist is te vinden op De Passiflorahoeve. In de vlindertuin vliegen talloze Europese vlindersoorten rond. Ook kun je eitjes, rupsen en cocons bewonderen in de vlinderkwekerij.
  2. APELDOORN - Kroondomein Het Loo. Heerlijk wandelen met koninklijke allure doe je in het Kroondomein Het Loo van Paleis het Loo. Het totale gebied is meer dan 10.000 hectare groot en heeft een rijke cultuurhistorie en een grote biologische diversiteit.
  3. HAREN - 't Swieneparredies. Varkens vieze dieren? Welnee! In 't Swieneparredies loop je tussen de varkens en leer je alles over deze beesten. Zo ontdek je dat een varken superslim is en een prachtige toevoeging aan onze natuur.

Foto 2. Breng een bezoek aan Hortus Botanicus Leiden. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2021-07-27 14:42:35 · Gepubliceerd: 11 augustus 2017 - 3674