Oerol 2011: geluid van een eiland

Oerol 2011 | Nieuws door Grytsje Anna Pietersma

Festival start vandaag op Terschelling #Oerol

17 juni 2011 Cultuur Terschelling Het is te hopen dat de regenbuien dit weekend Terschelling overslaan. Vandaag start de dertigste editie van het festival Oerol. Tien dagen het geluid van een eiland...

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

"Geen take-away theater en gemakkelijke kost."

De dertigste editie van Oerol draait dit jaar om geluid. Geen beeld om te bekijken, maar de vraag om je oor te luister te leggen. Het thema van festival is 'het geluid van een eiland'. De organisatie belooft: "Geen take-away theater en gemakkelijke kost, maar een actieve - veelal individuele - zoektocht naar een collectieve boodschap die beklijft, verbindt, verbaast, bevestigt of ontroert."

Premières Oerol

In de praktijk betekent dit de ruimte voor 33 premières. Het boegbeeld van het festival is 'Harmonic Fields', een groot landschapskunstwerk, welke bezoekers langs windobjecten leidt. De wind zorgt voor het geluid. Ook de installatie van de Franse kunstenaar Pierre Sauvageot is om naar te luisteren. Met het gezelschap Lieux Publics plaatste hij honderden nieuwe muziekinstrumenten in de duinen. Vind hier het complete programma van Oerol 2011.

Nog meer theater dit weekend. Ook de Parade start vandaag.
Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-17 10:08:17 - 1060