Concertgebouw op je computer

#Concertgebouw wil beginnen met digitale concertzaal

Concertgebouw Nieuws door

archief oud artikel 16 augustus 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Niet voor iedereen is een avondje naar het Concertgebouw weggelegd. Daar heeft de directeur van het Concertgebouw nu iets op gevonden. Hij wil een digitale concertzaal starten, zodat meer mensen kunnen genieten van een concert of een interview.

Directeur Simon Reinink van het Concertgebouw wil meer mensen enthousiast maken voor het Concertgebouw. Met 1,5 miljoen euro wil hij opnames maken van concerten en bijvoorbeeld interviews met musici. In een digitale concertzaal kunnen meer mensen daarvan genieten, dan vanuit een kleine concertzaal. "Het Concertgebouw kent met 1974 stoelen in de grote en 437 in de kleine zaal zijn beperkingen", vertelt Reinink aan het Financiële Dagblad. Een digitale concertzaal moet daarbij gaan helpen. Hoe het er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Wel hoopt Reinink in 2012 de eerste versie van de digitale concertzaal klaar te hebben.

Cinemec

Ook bioscoop CineMec haalt bijzondere voorstellingen dichtbij. De bioscoop laat mensen bijvoorbeeld meegenieten van voorstellingen vanuit het National Theatre London. Vanuit je bioscoopstoel geniet je van de mooiste theaterstukken. De redactie van DagjeWeg.NL bezocht de musical FELA!.

"Het Concertgebouw kent zijn beperkingen"
Toch liever live genieten van concerten? Ga dan een dagje weg naar Amsterdam en bezoek het Concertgebouw!

Laatst gewijzigd: 2011-08-16 09:12:01 · Gepubliceerd: 2011-08-16 09:09:54 - 66

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Later dit jaar

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...