Prinses Máxima opent Archeologiehuis Zuid-Holland

Bewonder het verleden in #Archeologiehuis Zuid-Holland

Nieuws door

archief oud artikel 23 augustus 2011 Cultuur Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland Vandaag worden de deuren geopend van het Archeologiehuis Zuid-Holland in Alphen aan den Rijn. Prinses Máxima zal de officiële opening bijwonen.

Munten, sieraden en delen van wapenuitrusting kun je vanaf vandaag bewonderen in het archeologiehuis. De schatten die worden tentoongesteld stammen vanaf 8000 voor Christus tot aan de 18e eeuw. Maquettes, reconstructies en audiovisuele presentaties vertellen het verhaal van vroeger op een eigentijdse manier, wat het nog leuker maakt om naar te kijken. Het Archeologiehuis Zuid-Holland richt zich op iedereen die in archeologie geïnteresseerd is, in het bijzonder op leerlingen in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ook biedt het bezoekerscentrum onderdak aan regionale vrijwilligers in de archeologie.

Archeologiehuis

In het huis bevinden zicht drie verschillende musea: het Romeins Museum Alphen aan den Rijn, het Provinciaal Archeologisch Centrum en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland.

Zin om een museum te bezoeken? Kijk hier voor musea bij jou in de buurt.

Laatst gewijzigd: 2011-08-23 10:12:34 · Gepubliceerd: 2011-08-23 10:01:00 - 154

Dit past bij 'Prinses Máxima opent Archeologiehuis Zuid-Holland'