1

Bijzonder Sea Shepherd-schip in Amsterdam

De Brigitte Bardot naar Amsterdam #SeaShepherds

Watersporten Nieuws door

archief oud artikel 1 september 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Vanaf vandaag ligt er een enorm schip van de actiegroep Sea Shepherds in Amsterdam. Het schip, de Brigitte Bardot, voert al jaren actie tegen de walvisvaart.

Vanaf vandaag tot en met 12 september ligt de Brigitte Bardot aan de oostzijde van het NDSM-terrein in Amsterdam. Het schip is van de actiegroep Sea Shepherds, die al jaren actie voert tegen de walvisvaart. De Brigitte Bardot maakt een tussenstop in Nederland voordat zij richting Australië vaart voor de aankomende anti-walvisvaartcampagne.

Het schip, van 35 meter lang, is bijzonder om te zien vanwege het futuristische uiterlijk. Het schip is enorm snel en weet walvisjagers in een mum van tijd te vinden. Het schip is ook bekend uit serie Whale Wars op Discovery Channel.

Javakade

Vanaf vandaag tot en met 4 september is het schip te bekijken aan de oostzijde van de pier aan de TT Neveritaweg (NDSM-terrein). Daarna ligt het schip van 5 tot 12 september aan de Javakade. Bezoekers zijn elke dag op de Brigitte Brdot welkom tussen 10:00 uur en 17:00 uur.

Bezoekers zijn elke dag op de Brigitte Brdot welkom tussen 10:00 en 17:00 uur

Laatst gewijzigd: 2011-09-01 08:57:03 · Gepubliceerd: 1 september 2011 - 558

Dit past bij 'Bijzonder Sea Shepherd-schip in Amsterdam'

1 reactie