Dagje uit dit weekend!

Leukste tips voor het weekend

Kalender DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 2 februari 2012 Cultuur Het is winter in Nederland! Sla een sjaal om, trek een maillot onder een broek aan en ga eropuit! Tijdens het struinen over het Boekenfestijn en de grootste vlooienmarkt van Nederland krijg je rode konen. En ook de Red Bull Crashed Ice mag je niet missen! Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Strijden op het ijs

Zaterdag is het weer tijd voor een snoeiharde strijd op het ijs: de Red Bull Crashed Ice. De race begint in het Kuurpark in Valkenburg. Vanaf een hoogte van 45 meter kijken de waaghalzen uit op de ruïne van het kasteel van Valkenburg. De racebaan is 390 meter lang vol obstakels en hindernissen. Een ware strijd tussen de sterkste schaatsers van de wereld is gegarandeerd. Als bekende Nederlanders doen Rintje Ritsma en Annamarie Thomas dit jaar mee. Is het vol? Dan kun je de race volgen in Valkenburg Centrum op een groot LCD scherm.
4 februari 2012
Toegang is gratis.

Boekenwurmen in Nieuwegein

In een hal zo groot als een voetbalveld liggen een miljoen boeken uitgestald. Het Boekenfestijn Nieuwegein is begonnen! Hier vind je de nieuwste en goedkoopste boeken en de keuze is er reuze! Met een boekentrolley kun je op je gemak een rondje lopen langs alle boeken. Er is voor iedereen een boek dat bij je past. Sprookjes, strips, romans of boeken over reizen, kunst, computers, film of muziek. Allemaal voor een prikkie!
2 februari tot en met 5 februari 2012
Toegang is gratis.

Struinen over de Vlooienmarkt

Wat is er nou leuker dan struinen over een rommelmarkt en thuis te komen met de mooiste verborgen schatten? De grootste en gezelligste vlooienmarkt vind je in de IJ-Hallen in Amsterdam. Elke eerste zaterdag en zondag van de maand staat het daar bomvol met honderden kramen vol mooie spulletjes. "Door de grootte van de markt komen vraag en aanbod uitstekend bij elkaar en is de kans van slagen zeer groot", vindt de Vlooienmarkt zelf.
4 februari en 5 februari 2012
Toegangsprijzen: € 4,- voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen.

Talenten van CreaBea

De Oranjes zijn niet alleen goed in wuiven naar de menigte en lintjes doorknippen. Zo is koningin Beatrix heel goed in tekenen. Kunsthandel Simonis & Buunk in Ede wijdt een tentoonstelling aan koninklijke kunst: Vlag en Wimpel. Met tekeningen van koningin Beatrix die zij maakte tijdens haar studententijd in Leiden. In totaal zijn er veertig schetsen te zien. Er zijn schetsen te zien van dieren en één van een telegraaflezer, met zijn benen op tafel.
31 januari tot en met 25 februari 2012
Toegang is gratis.

Toertocht bij FlevOnice

4 februari 2012 Zodra het in Nederland echt zou beginnen te vriezen, wilde FlevOnice de overleden schaatser Henk Ketelaar eren met een toertocht. Ketelaar is de bedenker van FlevOnice. Zaterdag 4 februari 2012 is het zover. Om 08:30 uur klinkt het startsein voor de Henk Ketelaar Schaatstoertocht. Je hoeft geen marathonschaatser te zijn om mee te doen, want je kan kiezen voor een afstand tussen de vijf en de tweehonderd kilometer. Als eerbetoon aan Ketelaar is er geen muziek of commentaar bij de toertocht.
4 februari 2012
Toegangsprijzen: € 14,95 voor volwassenen en € 11,- voor kinderen.

Vind alle schaatsbanen van Nederland op dit handige schaatskaartje!

Laatst gewijzigd: 2012-02-03 10:31:49 · Gepubliceerd: 2012-01-30 15:40:36 - 486