1

Nederlands Kampioenschap schaatsen begint!

Klaar voor de start af: Nederlandse topschaatsers gaan de strijd aan

Dagje uit in Heerenveen Redactioneel door

archief oud artikel 3 februari 2012 Sport Heerenveen, Friesland De Nederlandse Kampioenschappen Allround 2012 gaan van start! Dankzij het winterse weer is de schaatsgekte volledig losgebarsten. De eerste marathon op natuurijs is al gehouden en de schaatsen worden massaal geslepen. De kers op de taart is het NK Allround schaatsen in het Thialf-stadion in Heerenveen. Moedig je favoriete schaatser aan!

Het onverwachte winterse weer brengt de schaatskoorts net op het juiste moment. Dit weekend binden de beste schaatsers van Nederland de ijzers onder en gaan de strijd aan in het Thialf-stadion te Heerenveen. Het Nederlands Kampioenschap Allround begint! Helaas voor veel toeschouwers hebben de schaatsers Sven Kramer en Jan Blokhuijsen afgezegd. Zij hebben zich al geplaatst voor het WK Allround dat twee weken later plaatsvindt in Moskou. De winnaars van het NK plaatsen zich ook voor dit grote evenement. DagjeWeg.NL zet alle activiteiten op een rij voor een spannend weekendje schaatsplezier!

Zaterdag 4 februari 2012

De eerste dag van het NK Allround begint om 12:00 uur en is afgelopen rond 17:30 uur. Op zaterdag worden de volgende wedstrijden gereden:

  • 500 meter vrouwen
  • 500 meter mannen
  • 3.000 meter vrouwen
  • 5.000 meter mannen

Zondag 5 februari 2012

Op zondag beginnen de wedstrijden om 12:00 uur en de verwachte eindtijd is 17:30 uur. De volgende wedstrijden worden gereden:

  • 1.500 meter vrouwen
  • 1.500 meter mannen
  • 5.000 meter vrouwen
  • 10.000 meter mannen

Leuke schaatsactiviteiten op zaterdag

Vermaak je het hele weekend lang met de leukste schaatsactiviteiten in het KPN Clubhuis. Vanaf 10:30 uur is het clubhuis naast IJsstadion Thialf open. Ontmoet hier op zaterdag de grootste schaatshelden tijdens een handtekeningsessie die om 11:05 uur begint. Doe mee aan de schaatsquiz 'Wilhelmuts op, Wilhelmuts af', de warming-up met de KPN Schaatsleaders en bekijk de start van het NK Allround. Na afloop van de schaatsrondes geeft Bart Brandjes van The Voice of Holland een optreden en volgt er nog een handtekeningsessie en een nabeschouwing.

Leuke schaatsactiviteiten op zondag

Ook op zondag opent het clubhuis de deuren om 10:30 uur en begint direct met een kinderpersconferentie. Daarna volgt er een handtekeningensessie en een voorbeschouwing op de wedstrijden van de dag. Net als op zaterdag wordt er een leuke schaatsquiz gehouden en een warming-up met de Schaatsleaders. Bekijk de start van de wedstrijden om 12:00 uur. Wederom worden de schaatsrondes afgesloten met een optreden van Bart Brandjes. Maak de huldiging van de grote winnaars mee om 18:15 uur en sta in de rij voor een handtekening. Het evenement is rond 19:15 uur afgelopen.

Zin in ook een rondje schaatsen? Bekijk de leukste schaatsbanen in Nederland!

Praktische informatie

De laatste entreekaartjes voor het NK Allround in het IJsstadion Thialf zijn online te koop vanaf 17,50 euro per stuk. Op zaterdag 4 februari beginnen de Nederlandse Kampioenschappen om 12:00 uur. Op zondag 5 februari beginnen de wedstrijden ook om 12:00 uur.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:00:28 · Gepubliceerd: 3 februari 2012 - 556