1

Struin over het strand

Leerzame strandexcursie voor het hele gezin

Dagje weg in de voorjaarsvakantie Nieuws door

archief oud artikel 25 februari 2012 Natuur IJmuiden, Noord-Holland Laat je verrassen door de dingen die langs de vloedlijn te vinden zijn. Doe mee aan een leuke en leerzame strandexcursie voor jong en oud in IJmuiden. Vooral in het vroege voorjaar is er van alles te vinden langs het water.

Geniet van de zachte temperaturen van het vroege voorjaar en doe mee aan een strandexcursie bij IJmuiden. Onder leiding van een IVN-Natuurgids struinen jong en oud het strand af naar interessante vondsten. Ontdek de diertjes die hier leven, leer over hun gewoontes en vind grote strandschelpen. Wie weet sta je straks oog in oog met kwallen, slakken of levende Goudkammetjes! Dat zijn kleine borstelwormen met goudachtig glanzende haartjes op de kop. Kom ook lekker uitwaaien en leer meteen iets over het strand.

Praktische informatie

De strandexcursie van IJmuiden wordt georganiseerd door het IVN Zuid-Kennemerland. De tocht vindt plaats van 13:30 uur tot 15:00 uur aan de rand van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in IJmuiden. De vertrekplaats is vanaf het eindpunt van bus 4 en 82, achterin de jachthaven. Deelname is gratis en aanmelden vooraf is niet nodig. Voor meer informatie bel met Erna Schreuder op 023-5314647.

Laatst gewijzigd: 2012-02-24 11:06:40 · Gepubliceerd: 25 februari 2012 - 127