1

Stokoude orang-oetan Karl overleden

Apenheul verliest Koning Karl

Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 20 maart 2012 Opmerkelijk Apeldoorn, Gelderland De oudste orang-oetanman van Europa, Karl, is overleden. Zijn gezondheid ging de laatste weken snel achteruit en Apenheul heeft besloten het dier te laten inslapen.

In 2010 was het nog groot feest in Apenheul voor de vijftigste verjaardag van Koning Karl. Maar de laatste weken ging het steeds slechter met de orang-oetan. Hij had moeite met klimmen en bezoekjes van de wat speelsere orang-oetans werden hem vaak te veel. Het werd ook steeds lastiger om eten te halen en zijn slaapplek te bereiken en daarom heeft Apenheul besloten Karl in te laten slapen. Karl is 51 jaar geworden.

Dreadlocks

Karl was een opvallend dier. Met zijn grote wangplaten, flinke keelzak, halve meter lange dreadlocks en grote knuisten was hij een indrukwekkende verschijning, die veel losmaakte bij het publiek.

Apenheul is nu nog gesloten, maar opent 28 maart 2012 weer de deuren voor een nieuw en spetterend seizoen. Karl is er dan niet meer bij, maar orang-oetanman Amos en alle andere apen vinden een bezoekje ook hartstikke leuk.

Apenheul is nu nog gesloten, maar opent 28 maart 2012 weer de deuren

Laatst gewijzigd: 2012-03-20 14:23:15 · Gepubliceerd: 20 maart 2012 - 425

Dit past bij 'Stokoude orang-oetan Karl overleden'