Dagje uit dit weekend

De leukste uitstapjes van DagjeWeg.NL

Kalender DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 12 april 2012 Cultuur Aankomend weekend duurt misschien iets korter dan het afgelopen paasweekend, maar is daarom niet minder leuk! Ga voor één euro naar een museum, vier een feestje in een paardenbejaardentehuis of kies het ruime sop tijdens de Vlootdag in Harlingen. Fijn weekend!

Bezoek een museum voor 1 euro

Dit weekend is het weer zover: het Museumweekend gaat van start! Ongeveer vijfhonderd musea doen mee en bij al deze musea kost een entreekaartje maar één euro. Het thema van dit jaar is Laat je verrijken door een museum. Zo kun je bijvoorbeeld in het Militair Luchtvaart Museum een kijkje nemen in het depot van de vliegbasis. En museum TwentseWelle organiseert een soort Tussen Kunst & Kitsch. Neem een schelp, een oud kledingstuk of een ei mee en ontdek hoe oud of bijzonder het is. Vis een euro uit je broekzak en vier het Museumweekend!

14 en 15 april 2012
Toegangsprijs: één euro

Feest in het paardenbejaardentehuis

Zaterdag is het feest voor 120 bejaarde paarden in Soest. De Paardenkamp in Soest bestaat namelijk alweer vijftig jaar en houdt daarom open dag. De beroemdste amazone Anky van Grunsven komt langs voor een demonstratie en André van Duin heeft een hele speciale verrassing. Loop ook eens langs de oudjes en aai ze eens over hun neus, of geef ze een wortel. Het is hier één groot feest!

14 april 2012 van 12:00 uur tot 16:00 uur.
Toegangsprijs: gratis

Bootjes kijken

De lente is begonnen en dat betekent dat het water weer volstroomt met bootjes. De Vlootdag in Harlingen is het officiële startschot voor het zeilseizoen. Aan beide kanten van de Harlingse haven liggen de klippers, schoeners en tjalken klaar om iedereen aan boord te nemen. Als klap op de vuurpijl kun je een stukje meevaren met een van de schepen het wad op. Geniet daarna van lekker eten en luister naar gezellige traditionele muziek.

14 april 2012 van 12:00 uur tot 18:00 uur.
Toegangsprijs: gratis


Loop door een vesting

Zit je al de hele week stil, gooi die benen dan eens los tijdens een stevige stadswandeling door Naarden-Vesting. Naarden-Vesting is met zijn unieke dubbele omwalling en grachtengordel de best bewaarde vestingstad in Nederland. Een stadsgids neemt je mee en vertelt alles over de bouw, de ontwikkeling en de geschiedenis van de stad. Ontdek de mooiste plekjes, gebouwen en uitzichten.

15 april 2012 van 12:30 uur tot 13:45 uur.
Toegangsprijzen: € 2,50 voor volwassenen, gratis voor kinderen

De Nacht van Volendam

Zaterdagavond staat heel de Haagse Uithof op zijn kop voor een spetterend Volendams feestje: De Nacht van Volendam. Nick & Simon, en broer en zus Jan en Monique Smit zingen de sterren van de hemel. Ook is er een dj die ervoor zorgt dat niemand stil blijft zitten en alle voetjes van de vloer laat gaan. Je kunt ook kiezen voor een VIP-tafel of een skybox om het feest in stijl te vieren. Proost!

14 april 2012
Toegangsprijs: € 35,-

Vind nog veel meer leuke uitjes op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-04-12 08:31:16 · Gepubliceerd: 2012-04-10 11:15:32 - 754