1

Koningin Beatrix hoort klok luiden

Museum Asten blinkt en glimt voor opening

Nationaal Klok & Peel Museum Asten Nieuws door

archief oud artikel 24 april 2012 Natuur Asten, Noord-Brabant De Brabantse plaats Asten krijgt vandaag hoog bezoek. Koningin Beatrix komt langs om het totaal vernieuwde Nationaal Klok & Peel Museum Asten te openen. Hier is de grootste verzameling luidklokken en beiaarden ter wereld te vinden.

Anderhalf jaar duurde de metamorfose van Nationaal Klok & Peel Museum Asten. Maar nu is het dan eindelijk zover. Alles blinkt en glimt en koningin Beatrix is de eerste die een bezoekje brengt aan het museum. Daarna mag iedereen het resultaat bewonderen.

Nieuw

Na de renovatie is het museum nu 1100 vierkante meter groter. Blikvanger is de grote, nieuwe tentoonstellingszaal die het middelpunt van het museum vormt. Ook is er nu een nieuwe filmzaal met educatieruimte en een museumcafé met buitenterras.

Klokken

Met een bezoek aan het museum vang je twee vliegen in een klap. Als eerste is hier de grootste verzameling luidklokken en beiaarden ter wereld te vinden. Daarnaast staat in het museum gebied De Peel centraal. Dat begint met de 'onzichtbare natuur', waaronder een ondergrondse vossenburcht. In De Peel aan zee zijn fossielen en een levensgroot mammoetskelet te zien.

Blikvanger is de grote, nieuwe tentoonstellingszaal

Laatst gewijzigd: 2012-04-24 10:33:13 · Gepubliceerd: 24 april 2012 - 295