1

Plonzen in de zomervakantie

Ontmoet piraten in Maritiem Museum in Rotterdam

Maritiem Museum Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 10 juli 2012 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Een dagje waterplezier, zonder zelf nat te worden? Kom dan naar het Maritiem Museum in Rotterdam. Daar staan Professor Plons en zijn vrienden op het punt te vertrekken voor een grote reis over het water. Help ze mee de zeilen te hijsen!

In de tentoonstelling Professor Plons in het Maritiem Museum in Rotterdam ontdekken kinderen van vier tot tien jaar van alles over de wereld op zee. Professor Plons en zijn vrienden staan op het punt te vertrekken. Iedereen mag meehelpen met de laatste loodjes. Vissen sorteren, schepen laden en lossen, de reisbestemming bepalen en er breekt nog brand uit ook. Zo leren kinderen van alles over verschillende scheepstypen, werk in de haven, navigeren en hoe producten, zoals hun eigen speelgoed, per schip vanuit de hele wereld naar Nederland worden vervoerd.

Echte Piraten

Ook leuk: de tentoonstelling Echte Piraten. Bestaan piraten nog? En hebben ze echt allemaal een ooglapje en een houten been? In deze tentoonstelling is ook het zwaard te zien van Grote Pier, één van de beruchtste piraten van Nederland. Met zijn enorme zwaard van 2,15 meter lang en 6,6 kilo zwaar sloeg hij vijand na vijand neer.

Bekijk ook een enorm zwaard van wel 2,15 meter lang

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 10 juli 2012 - 329

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...