Ontmoet echte indianen!

Museum Volkenkunde |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Metershoge totempaal in Museum Volkenkunde

26 augustus 2012 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Al een paar dagen zijn een groep indianen in Museum Volkenkunde bezig met een mysterieus project: een metershoge totempaal. Vandaag kun je ze ontmoeten en zelf de handen ook uit de mouwen steken!

Volgend weekend zijn de indianen voor het laatst in museum Volkenkunde

Vijf Indiaanse kunstenaars uit Canada zijn in de tuin van Museum Volkenkunde bezig met een enorme totempaal. Maanden geleden is het werk in Alert Bay in Canada begonnen. In Leiden worden het laatste snijwerk en de beschildering van de totempaal uitgevoerd.

Vandaag kun je een kijkje nemen hoe die indianen zo'n totempaal maken. De hele dag is er van alles te doen. Een demonstratie houtsnijden, een workshop zalmen inkleuren en een workshop muziek met trommels en zag. De workshops zijn ook erg leuk voor kinderen. Tussen 14:00 uur en 14:30 uur en tussen 15:00 uur en 15:30 uur is er een meet & greet met het hele houtsnijdersteam. Volgend weekend zijn de indianen voor het laatst in Museum Volkenkunde en maken ze de totempaal af.

Museum Volkenkunde

Nu je er toch bent, neem dan ook eens een kijkje in de rest van Museum Volkenkunde. Hier ontdek je nog veel meer over indianen. Er staan vier tipi's in de tuin van het museum, waarin je alles te weten komt over deze bevolkingsgroep. Leer goed speuren tijdens een Indianenspeurtocht, doe mee aan typische Indianenspelletjes, knutsel een tipi of leer boogschieten.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-08-22 10:09:10 - 445