Maak een tijdreis in Airborne Museum

Airborne Museum Hartenstein | Nieuws door

Gelegerd in Gelderland gaat door

27 augustus 2012 Geschiedenis Oosterbeek, Gelderland Op het terrein van Airborne Museum Hartenstein staat een mysterieus object: de Bandritzer 561. Is het een graafwerktuig? Het lijkt ook wel op een achtergelaten militair object. Neem een kijkje in Oosterbeek en ga terug in de tijd!

Maak een spannende tijdreis langs belangrijke periodes

Stap aan boord van de Bandritzer 561 die nu bij Airborne Museum Hartenstein staat. Maar wat moet het bijzondere voertuig eigenlijk voorstellen? Is het een militair voertuig of een geheim project wat nooit had mogen uitlekken? Eigenlijk is het een soort tijdmachine. Bekijk korte en bijzondere filmscènes binnen in het voorwerp en maak zo een spannende tijdreis langs belangrijke periodes uit de Gelderse militaire geschiedenis.

De Bandritzer 561 is onderdeel van het festival Gelegerd in Gelderland en reist de komende zomer door Gelderland. Hiervoor stond het voorwerp bijvoorbeeld bij KunstFort Asperen.

Airborne Museum Hartenstein

Na een grote verbouwing en uitbreiding, is Airborne Museum 'Hartenstein' in Oosterbeek in 2009 weer heropend. De ondergrondse Airborne Experience is uniek in Europa. Bezoekers beleven de Slag om Arnhem alsof ze er middenin zitten.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-08-27 08:16:29 - 297