1

Dansende lampen en verliefde spoorboomwachters

Geniet van het beste jeugdtheater tijdens het Kinderwinterfestival

Kerstvakantie Nieuws door

archief oud artikel 2 januari 2013 Cultuur Groningen, Groningen Dansende lampen, gekleurde kauwgom, een zoutvaatje waarin je een gezichtje kunt zien en een verliefde spoorboomwachter. Benieuwd wat dit alles met elkaar te maken heeft? Kom naar het Kinderwinterfestival in het Grand Theatre in Groningen! Tot en met 4 januari nemen diverse theatergezelschappen uit het hele land de stad over en geniet je van spannende toneelstukken, hilarische liedjes en indrukwekkende animaties.

Nog meer lichtjes

Wie tijdens Nieuwjaarsnacht nog niet genoeg lichtjes voorbij heeft zien komen, moet zeker naar 'Lampe' gaan, uitgevoerd door het Vlaamse theatergezelschap. Zoals de naam al een beetje verklapt, spelen lampen de hoofdrol in dit theaterstuk. De theatermakers creëren een absurde, visuele wereld zonder woorden maar met ritme en heel veel humor. Een wereld waarin lampen dansen, blozen, verlegen, boos en oud worden.

Locatie: Grand Theatre Benedenzaal Datum: woensdag 2 januari Tijd: 14:00 uur en 16:00 uur

Gekleurde kauwgom en een zwerm vogels

Filmmaker, muzikant en verhalenverteller Leon Giese voert de toeschouwer mee naar zijn wereld tijdens Monde Leone. Een wereld waarin hij eenvoudige verhalen vertelt over gekleurde kauwgum, een zwerm vogels, een zoutvaatje waarin een gezichtje te zien is of een betere manier om een ei te pellen. Maar wanneer je door de ogen van Leon kijkt, zie je hoe bijzonder alledaagse zaken kunnen zijn. Met zijn levendige fantasie en smeedt theatermaker verhalen, liedjes, foto's, filmpjes en pakkende livemuziek tot een spetterende voorstelling die volgens het Parool nog het meest doet denken aan de fantasiewereld van filmheldin Amélie Poulain.

Locatie: Grand Theatre Benedenzaal Datum: donderdag 3 januari Tijd: 14:00 uur en 16:00 uur

Wacht

Wacht gaat over een spoorboomwachter die al 30 jaar zijn werk doet. Inmiddels heeft hij voor 25.525 treinen de spoorbomen open gedaan. De trein van 3 minuten over 7 is zijn favoriete trein, omdat die wordt bestuurd door Angelique. De spoorboomwachter is smoorverliefd op Angelique die hem iedere dag voorbij raast. Wacht gaat over gewone mensen die achter de schermen onbenullig werk lijken te doen, maar de wereld toch draaiende houden en daarom onmisbaar zijn. In deze voorstelling speelt Peter Zegveld meerdere rollen en vertoont hij zijn kunsten op het gebied van animaties, videoprojecties en uit zichzelf bewegende decorstukken.

Locatie: Grand Theatre Benedenzaal Datum: vrijdag 4 januari Tijd: 16.00 uur

Het Kinderwinterfestival speelt zich af in het Grand Theatre in Groningen. Kaartjes kosten €7,50 per voorstelling.

Er is nog veel meer te doen tijdens de kerstvakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2 januari 2013 - 145