Dagje uit dit weekend!

De leukste tips van DagjeWeg.NL

Redactioneel door

archief oud artikel 14 maart 2013 Cultuur Ook dit weekend is het nog behoorlijk koud in Nederland. Blijf daarom lekker binnen. Bekijk de mooiste sterren bij Sonnenborgh, bewonder een broche van 77 miljoen euro op Tefaf Maastricht of vind inspiratie voor je droomhuis. Fijn weekend!

Vondelfestival

Net als een groot deel van Nederland is het Amsterdamse Vondelpark weer bedekt met een laagje sneeuw. Kom daarom vrijdag eens langs en ontdek dat er nog veel meer te doen is. Het Vondelpark is namelijk omgetoverd tot een theater voor het Vondelfestival. Op geheime locaties rondom het park zijn bijzondere voorstellingen te zien. Tijdens het festival bekijk je drie verschillende voorstellingen van ieder dertig minuten. En koud krijg je het niet, alle locaties zijn binnen. De kaarten voor zaterdag zijn uitverkocht, maar voor vrijdag zijn er nog voldoende beschikbaar!

15 en 16 maart 2013.
Toegangsprijzen: 25,- euro.

Sterrenkijkdagen

Op naar de sterren, en daar voorbij! Wel eens een ster van dichtbij gezien? Doe dan mee met de Landelijke Sterrenkijkdagen. Bij meer dan zeventig sterrenwachten mag je even door de telescoop kijken. Er is dan van alles te zien, zoals de heldere planeet Jupiter, de Orionnevel en de open sterrenhoop Pleiaden. Gluren door een telescoop kan bijvoorbeeld bij Sonnenborgh - museum & sterrenwacht. De sterrenwacht is gevestigd in een 16e-eeuws bastion, waar vroeger ook het weerkundig instituut het KNMI gevestigd was.

15, 16 en 17 maart 2013.
Toegangsprijzen: verschillen per locatie.

Tefaf Maastricht

Kom dit weekend eens langs bij het museum waar alles te koop is. Hiermee bedoelen we natuurlijk Tefaf Maastricht. Er staan wel 260 topantiquairs en kunsthandelaren uit achttien landen op de beurs met de mooiste kunstwerken. Het duurste stuk op de beurs is een broche van ruim 77 miljoen euro, vol met kleurige diamanten. Ook in de rest van Maastricht is het genieten van kunst, zoals exposities, dans- en teatervoorstellingen en muziek.

15 maart tot en met 24 maart 2013.
Toegangsprijzen: 55,- euro, inclusief catalogus.

Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten

Met de lente in het vooruitzicht, tenminste dat is te hopen, krijgen veel mensen de kriebels. Schoonmaken, opruimen en misschien een nieuw verfje op de muren? Op de woonbeurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten in Jaarbeurs Utrecht zijn ideeën genoeg voor een nieuw en fris interieur of een ingrijpende verbouwing. Van de hypotheek en financiering tot keukens en badkamers: alle experts staan klaar met de beste adviezen.

15 tot en met 17 maart 2013.
Toegangsprijzen: 15,- euro per persoon.

Limburgse Filmdagen

In het Cultuurhuis in Heerlen kun je dit weekend genieten van 38 amateurfilms: de Limburgse Filmdagen staan op het programma! Bijzondere films die je moet zien zijn bijvoorbeeld een documentaire te zien over het mijnverleden van Limburg, een reportage over het concentratiekamp in Sachsenhausen, en een speelfilm gebaseerd op het bekende TV programma 'Boer zoekt Vrouw'. Met je entreekaartje kun je het hele weekend genieten van de films. Zondag 17 maart 2013 krijgt de beste film een prijs.

16 en 17 maart 2013.
Toegangsprijzen: 3,- euro voor het hele weekend.

DagjeWeg.NL staat de hele maand maart in het teken van actieve uitjes!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-03-13 17:01:20 - 343