Proef de lente in een vlindertuin

Tropisch dagje weg met vlinders

Vlinderuitjes Nieuws door

archief oud artikel 3 april 2013 Natuur Het zonnetje schijnt op veel plaatsen en het wordt steeds een beetje warmer. De lente laat zich steeds beter zien! Geniet van zachte temperaturen in de mooiste vlindertuinen van DagjeWeg.NL. Want een tropisch gekleurde vlinder is toch hèt symbool van de lente?

Vlinder Vallei

In Luttelgeest vind je een hele vallei vol vlinders in de Vlinder Vallei. Vlinders in de mooiste kleuren en maten, bijvoorbeeld de Blauwe Morpho. De mooiste vlinders vliegen hier letterlijk om je oren. In totaal zijn er drieduizend soorten vlinders en orchideeën te bewonderen. Met het speciale wandelpad loop je hier je eigen route, bijvoorbeeld over de Zuid-Amerikaanse bergpaadjes. Met 1500 vierkante meter is dit de grootste vlindertuin van het land. Voor kinderen is er een spannende speurtocht langs verschillende wildpaden.

Vlinders zijn hèt symbool van de lente

De Passiflorahoeve

De Passiflora is een heel bijzondere vlindertuin. Hier zorgen mensen met een beperking voor allerlei tropische vlinders en bijzondere planten. De plantencollecties van de Passiflorahoeve worden ook wel levende musea genoemd. In de vlindertuinen vliegen allerlei soorten tropische en Europese vlinders rond. Ook zijn er vlindereitjes, rupsen en cocons. Met een beetje geluk zie je een vlinder uit een cocon kruipen.

Vind nog meer uitjes met vlinders op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-03 08:03:41 - 521