1

Vrede: een peace of cake?

Wie is de dader en wie is het slachtoffer

Peace of Cake Nieuws door

archief oud artikel 23 april 2013 Cultuur Utrecht, Utrecht Zou jij je vriendin vermoorden als je leven er van afhangt? Moet je een kindsoldaat straffen voor zijn misdaden? De tentoonstelling Peace of Cake in het Universiteitsmuseum in Utrecht laat zien dat vrede zo makkelijk nog niet is!

De weg terug naar vrede is niet altijd gemakkelijk. Door middel van documentaires en interactieve spellen kan je in de tentoonstelling Peace of Cake het Universiteitsmuseum Utrecht zelf ontdekken voor wat voor dilemma's je komt te staan bij het sluiten van vrede. Vooral de oorlogsgebieden Oeganda, Zuid-Afrika en Joegoslavië staan centraal.

Vredesatelier

Het hele jaar kun je in het Vredesatelier met hersens, hart en handen aan de slag. In Museumcafé Ginkgo staat de koffie en een lekker plakje 'peace of cake' klaar, een deel van de opbrengst daarvan is bestemd voor War Child.

Vrede van Utrecht

Precies 300 jaar geleden is de Vrede van Utrecht gesloten. Daarmee kwam er een einde aan een paar bloedige oorlogen in Europa. In het Centraal Museum ga je terug naar de tijd toen het verdrag getekend werd, met de tentoonstelling In Vredesnaam. Maak een reis langs het vredesverdrag met de handtekeningen van de onderhandelaars, een poort van het Utrechtse stadhuis, kanonskogels uit veldslagen, een portret van de machtswellustige Zonnekoning Lodewijk XIV en nog veel meer.

In het café geniet je van een plakje peace of cake
Bevrijdingsdag komt er ook alweer aan. De dag waarop Nederland de vrede viert. Vind leuke activiteiten voor Bevrijdingsdag op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 april 2013 - 170