PIXAR: 25 Years of Animation

Bezoek Pixar: 25 Years of Animation! | Redactioneel door Grytsje Anna Pietersma

12 juli 2013 Cultuur Ontdek de wereld van Pixar, de eigenzinnige animatiestudio die onder andere Nemo, Buzz Lightyear en Wall•E tot leven bracht.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Een feest van herkenning

De betoverende tentoonstelling Pixar: 25 Years of Animation vertelt het verhaal achter de meest succesvolle animatiefilms ter wereld, zoals Toy Story, Finding Nemo, Wall•E en Up.

U ontdekt hoe een animatiefilm tot stand komt. Het proces duurt jaren en start, verrassend genoeg, simpelweg met pen en papier. Meer dan 500 kunstwerken bieden een kijkje in dit creatieve proces. U ziet originele modellen, storyboards, schetsen, pentekeningen, schilderijen, pastellen en kleifiguren van uw favoriete personages. Daarnaast onthullen de adembenemende animatie-installaties hoe kunst en techniek elkaar telkens weer inspireren.

Pixar: 25 Years of Animation is een feest van herkenning, voor jong en oud. Eerder was deze expositie te bewonderen in wereldsteden als New York, Londen en Tokio. Nu tijdelijk in Amsterdam.

Mis deze unieke tentoonstelling niet en boek direct uw tickets! Voor meer informatie en kaartverkoop: www.amsterdamexpo.nl

Kaarten bestellen

Openingstijden en bereikbaarheid

Pixar: 25 Years of Animation is tot en met 27 oktober 2013 te zien in Amsterdam EXPO, naast station Amsterdam Zuid.

Alle dagen geopend: van maandag tot en met zondag van 9:00 uur tot 18:00 uur, elke vrijdag open tot en met 21:00 uur (Laatste toegang om 20:00 uur).

Bereikbaarheid:
Amsterdam EXPO is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. De expositieruimte bevindt zich op twee minuten loopafstand van station Amsterdam Zuid, waar treinen, trams, metro’s en bussen stoppen.
  • Trein: Station Amsterdam Zuid
  • Metro: 50, 51
  • Tram: 5, 16, 24
Amsterdam EXPO
Gustav Mahlerlaan 24
1082 MC Amsterdam
www.amsterdamexpo.nl

Bezoekersinformatie

De expositie heeft een beperkte capaciteit. Om te voorkomen er grote groepen tegelijk binnenkomen, is er voor een systeem met tijdsloten gekozen. Tijdsloten zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers en dragen eraan bij om u de exposities in Amsterdam EXPO in een aangename en ontspannen sfeer te laten beleven. U selecteert tijdens het boekingsproces daarom de datum en het tijdstip waarop u de tentoonstelling wil bezoeken. Koop uw tickets online, u bent voordeliger uit en vermijdt bovendien eventuele wachtrijen aan de kassa!

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2013-09-02 15:50:43 · Gepubliceerd: 2013-07-12 12:40:48 - 4108