Da Vinci – The Genius, een fenomenale tentoonstelling

Redactioneel door Grytsje Anna Pietersma

Leerzaam, spannend, prachtig en verbazingwekkend!

1 augustus 2013 Geschiedenis Rotterdam Dat Leonardo da Vinci een genie was, behoeft eigenlijk geen nadere toelichting. Maak kennis met zijn meesterbrein in de tentoonstelling Da Vinci – The Genius en ontdek wat de man allemaal kon en kende! Bezoek de unieke tentoonstelling in Post Rotterdam, en verbaas en verwonder u over zijn buitengewoon veelzijdige geest.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Geheimen van de Mona Lisa

De tentoonstelling Da Vinci – The Genius, van 6 september 2013 tot en met 6 januari 2014, biedt het meest complete overzicht van Leonardo da Vinci's werk dat ooit werd getoond. Het is leerzaam, spannend, prachtig en verbazingwekkend! Da Vinci’s bekendste werk is natuurlijk de Mona Lisa: na meer dan 500 jaar, verbaast het wereldberoemde schilderij ons nog steeds. Haar glimlach en haar mysterieuze ogen blijven fascineren. Pascal Cotte, een Franse wetenschapper en de uitvinder van de multispectrale camera, mocht als een van de weinigen de beroemde Mona Lisa fotograferen in het Louvre te Parijs. De speciaal gemaakte infraroodvergroting die in Rotterdam te zien is, onthult zo’n 25 voordien onbekende kenmerken, die Cotte dankzij zijn geavanceerde camera ontdekte.

Behalve van Leonardo’s beroemdste kunstwerk de Mona Lisa, zijn ook prachtige reproducties van de Man van Vitruvius, Het Laatste Avondmaal en de Slag om Anghiari te bewonderen.

Da Vinci's uitvindingen

Ook als ontwerper van ingenieuze machines en toestellen komt Da Vinci uitgebreid aan bod in de tentoonstelling. Maar liefst 70 machines zijn op ware grootte door Italiaanse handwerkslieden nagebouwd volgens de schetsen en aantekeningen van Da Vinci. De machines zijn grotendeels gemaakt met de materialen en technieken uit zijn tijd. Ervaar daadwerkelijk hoe geniaal Da Vinci was, want veel van deze ongelofelijke machines kun je aanraken of zelf met hendels bedienen!

Ga op ontdekkingstocht in de meest complete expositie over Leonardo da Vinci ooit: Da Vinci – The Genius! Voor meer informatie en kaartverkoop: www.davincithegenius.nl.

Koop tickets voor Da Vinci - The Genius

Bezoekersinformatie

Da Vinci - The Genius is van 6 september 2013 tot en met 6 januari 2014 te zien in het monumentale Post Rotterdam aan de Coolsingel 42. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:30 uur. Kijk voor meer informatie op www.davincithegenius.nl.

Wie was Leonardo da Vinci?

Leonardo da Vinci was niet alleen een briljant kunstenaar die zijn tijdgenoten ruim overtrof, maar hij was ook een zeer toegewijd wetenschapper en uitvinder, beeldhouwer, musicus, wiskundige, ingenieur, architect en meer. Leonardo werd geboren op 15 april 1452 in het stadje Vinci als het buitenechtelijke kind van Messer Piero, een notaris, en Caterina, een boerenmeisje. Op zijn veertiende ging hij in de leer bij één van de meest gewaardeerde kunstenaars van zijn tijd, Andrea di Cione, in Firenze beter bekend als Verrocchio. Vanaf 1476 wijdde Leonardo zich volledig aan zijn zoektocht naar kennis. Hij was niet hoogopgeleid naar de normen van zijn tijd, leerde geen Grieks of Latijn en bezat geen boekenwijsheid. Hij haalde zijn kennis uit observatie en ervaring, een methode die hij voor de rest van zijn leven bleef toepassen. Hij ontwierp en bouwde onder meer de voorlopers van de militaire tank, de camera, de auto, de duikboot en een duikuitrusting. Ook de eenvoudige, maar essentiële kogellager- en tandwielsystemen zijn ooit door hem bedacht en uitgevoerd. Hij was eveneens de eerste die uiterst nauwgezet lijken ontleedde en erg gedetailleerde schetsen maakte om zo de complexiteit van het menselijke lichaam beter te begrijpen.
Laatst gewijzigd: 2013-08-15 14:13:06 · Gepubliceerd: 2013-08-01 11:38:34 - 2269