1

Top 5 weekendtips

Ga er lekker op uit dit weekend!

Wat te doen dit weekend? Redactioneel door

archief oud artikel 24 oktober 2013 Cultuur Culturele nachten en swingende jazzklanken. Een innovatief kijkje in de toekomst of op avontuur met paard en wagen. Dit zijn de vijf leukste uitjes dit weekend!

24h Amsterdam-Noord

Stort je in het bruisende leven van Amsterdam Noord! Tijdens 24H Noord openen theaters, musea, clubs, winkels en bezienswaardigheden op zaterdag 26 en zondag 27 oktober hun deuren vierentwintig uur lang voor publiek. Of eigenlijk vijfentwintig, want rond middernacht wordt de klok een uurtje terug gezet.. Ontdek wat dit gedeelte van Amsterdam allemaal te bieden heeft en laat je verrassen!

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober doet de wintertijd zijn intrede. Sluit de zomer knallend af en kom naar een exclusief concert van Wibi Soerjadi in de Edesche Concertzaal!
Bouw een hut, waag een dansje of kijk in de toekomst

Dutch Design Week 2013

Eindhoven bruist van innovatie en creatieve energie tijdens de Dutch Design Week 2013. Tot zondag 27 oktober barst de stad van activiteiten en evenementen in stijl van het thema 'Now future'. Laat je inspireren door Nederlands beste ontwerpers tijdens één van de vele exposities, workshops en seminars. Maak kennis met de schoonheid en kracht van Dutch design.

Cultuurnacht Tilburg

Niet alleen Amsterdam kun je een nachtje doorhalen: ook Tilburg biedt mogelijkheden voor een cultureel nachtje uit. Op zaterdag 26 oktober is er de Cultuurnacht Tilburg. Fiets je eigen Tilburgse maaltijd bij elkaar met het zogenaamde dertien-uur-cultuur-menuutje of spring bij een stadsgenoot achterop de fiets! De bestuurders van gastvrije tweewielers zijn te herkennen aan het gedicht op hun rug. Maar er is meer: muziek, dans, theater en beeldende kunst wachten op je in het centrum van Tilburg.

Natuurlijk weekend

Bouw hutten of kom dit weekend lekker vissen! Bezoekerscentrum De Kennemerduinen viert nog tot 27 oktober feest ter ere van haar opening. Op vrijdag 25 oktober zijn er de hele dag excursies voor jong en oud. Ga op avontuur met paard en wagen, bijvoorbeeld! Zaterdag 26 oktober is het de nacht van de nacht. Samen ga je 's avonds laat de duinen in. Als dat niet spannend is.. Op zondag sluit het feest af met een wandeling voor vroege vogels en een (h)eerlijk biologisch ontbijt.

Jazz International Festival Rotterdam

Rotterdam swingt tot en met zondag 27 oktober op de jazzy sound van het Jazz International Festival Rotterdam. Van explosieve improvisaties tot subtiele klanken: een uiteenlopend programma vol jazz wacht in het Lantaren Venster op de Wilhelminapier. Met op de derde dag, zaterdag 26 oktober, Wine, Dance & Jazz en zondag 27 oktober Kenny Garret, één van de meest vooraanstaande altsaxofonisten.

Meer uittips:

  • Het is het laatste weekend dat je een bezoek kunt brengen aan het GeldMuseum. Op donderdag 31 oktober sluit het museum definitief zijn deuren.
  • De tentoonstelling Russia XXI is nog tot en met zaterdag 26 oktober te bezoeken.

Laatst gewijzigd: 2013-10-24 17:15:29 · Gepubliceerd: 24 oktober 2013 - 417