Uitwaaien en vooruitblikken op Texels festival Struûn

Drie dagen struinen op Texel Nieuws door

archief oud artikel 21 november 2013 Cultuur Texel, Noord-Holland Texel barst het hele jaar door van de leuke activiteiten. Op het gebied van cultuur, muziek, duurzaamheid en eten en drinken is er van alles te doen. Festival Struûn biedt een vooruitblik op 2014.

Naar hartelust struinen

Onbezorgd 'strûnen' doe je op Texel. Dit woord is Texels dialect en betekent: rondkijken, lopend zoeken of er iets voor je bij zit. En dat kan naar hartelust op het festival Struûn, waar diverse optredens te horen zijn. Op overdekte podia, dus je hoeft je niet te laten tegenhouden door het koude weer. Wat er allemaal te horen is? Een mix van het aanbod voor het komende seizoen. Texel heeft het hele jaar een gevuld programma en tijdens Struûn wordt een tipje van de sluier opgelicht.

Voorproefje voor het komende seizoen

Benieuwd wat er straks te horen is op Sommeltjespop, tijdens Jazz on the Waves of op het Bluesfestival? Hoor alvast een voorproefje tijdens Struûn! Voor smulpapen is er ook van alles te doen, want ook Texel Culinair en het HavenVistijn laten zien wat ze het komende jaar gaan doen. Dol op theater en bekende Nederlandstalige liedjes? Het vijftal van Andermans Veren live! blaast klassiekers van toen en nu op. De liedjes van onder meer Drs. P, Herman van Veen, Ramses Shaffy en Brigitte Kaandorp komen langs. Zij zijn ook te horen tijdens Broadway Den Hoorn 2014.

Ook voor de jeugd

De Groeneplaats wordt in beslag genomen door kinderen. In een grote tent zijn poppenkastvoorstellingen, en er kunnen cupcakes versierd worden. Ook staat er een springkussen. Voor de oudere jeugd is er een gamewedstrijd met drie Playstations.
Goochelaars, visserskoren, prachtig verlichte straten zodra het begint te schemeren... Struûn belooft een heerlijk uitje te worden. Geniet van alle optredens en bezienswaardigheden en snuif natuurlijk ook de zeelucht op!

Maak er een minivakantie van en ga er gezellig een paar dagen tussenuit! Hier vind je alle hotels op Texel op een rijtje.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:19:23 · Gepubliceerd: 21 november 2013 - 255