1

Dromen in Maastricht

Fijne logeeradresjes in de Limburgse hoofdstad

Dagje uit in Maastricht Redactioneel door

archief oud artikel 16 januari 2014 Toerisme Maastricht, Limburg Een geliefde bestemming voor een weekendje weg: Maastricht. De stad van André Rieu, bourgondische gastvrijheid en het beroemde Vrijthof heeft toeristen heel wat te bieden. Ontdek de trots van het zuiden vanuit één van deze fijne logeeradresjes. Met of zonder kinderen, in de stad of op het platteland. Kies en geniet!

Plek zat voor gezinnetjes

Ook gezinnen met kinderen hoeven zich niet in een onpersoonlijk vakantiehuisje op te sluiten. Bij Piekel's B&B zijn de kleintjes van harte welkom! In de gezellige, kleurig ingerichte appartementen kunnen maximaal vier personen overnachten. Lekker knus met het hele gezin op één kamer! Op het kingsize bed slapen de ouders als vorsten en op de slaapbank, die uitgeklapt een tweepersoonsbed is, kruipen de kindjes knus tegen elkaar aan. De eigenaar, die als kunstenaar op de begane grond van het pand werkt, zet overdag vast een ontbijtje in de koelkast. Dan begint een dag in Mestreech goed!

Romantisch onderkomen

Bed & breakfast Anno 1600 biedt geliefden een rustig, romantisch verblijf midden in de stad. De oude boerderij is één van de oudste gebouwen van Maastricht en is recent verbouwd. Voor gasten is een ruime kamer beschikbaar met een groot tweepersoonsbed en een eigen badkamer. Het rumoer van de stad blijft op afstand, want de straat waar de bed en breakfast aan ligt is verkeersvrij. Deze Kattenstraat is een zijstraatje van de Rechtstraat waar allerlei leuke winkeltjes en gezellige restaurantjes te vinden zijn.

Tussen stad en platteland

Wakker worden met uitzicht op weilanden en bos, maar toch dichtbij de stad zijn? Dan is Greenwoods bed & breakfast het perfecte onderkomen! Dit gezellige, volledig in Engelse stijl ingerichte, bed & breakfast bevindt zich in natuurgebied de Ambyer Hei en grenst aan het bos. Toch is dit idyllische plekje slechts 8 minuten verwijderd van het drukke centrum van Maastricht. Zo tussen stad en natuur is Greenwoods een heerlijke plek voor een weekendje of zelfs een weekje weg.

Dromen in design

Luxe en stijl in hartje Maastricht, dat is 2beHotel Kind of Blue. In dit karakteristieke pand zijn twee mooie kamers en een suite beschikbaar voor een ontspannen verblijf. Het station is op loopafstand, dus ook treinreizigers hoeven niet ver te sjouwen met hun koffers. De verschillende kamers zijn strak ingericht en beschikken over een minibar, tv en internet. Er is zelfs een koffieapparaat om versgemalen koffie mee te zetten! Daarvoor hoef je dus de deur niet uit... Op aanvraag staat er 's ochtends een ontbijt klaar, gemaakt door een ambachtelijke brood- en banketbakker. Dat betekent: de dag beginnen met een stuk Limburgse vlaai.

Net als thuis

Een mooie kamer, zonder al te veel poespas, voor een prima prijs. Bed & breakfast Le Home is een appartement voor maximaal vier personen in het centrum van Maastricht. Alles wat een mens nodig heeft is voor handen. Een lekkere douche, een kopje koffie en een fijn bed. Daar voelt iedereen zich thuis! Het centrum, vol gezellige restaurantjes en winkels, is vlakbij. Bij mooi weer wordt het ontbijt in de tuin geserveerd en anders gewoon lekker binnen.

Laatst gewijzigd: 2022-02-24 10:46:31 · Gepubliceerd: 16 januari 2014 - 9579