Dagje uit dit weekend

DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 23 januari 2014 Toerisme Komende dagen staan bol van cultureel genot. Geniet van de beste films, dans en poëzie en swing zelf de pan uit op het Winterfestival van de Telekids Musicalschool of op het Jazz & Blues Festival. Ga eropuit dit weekend!

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Uit alle hoeken van de wereld komen films toegesneld voor de 43e editie van het International Film Festival Rotterdam. Tot en met 2 februari heerst er een feestelijke stemming in de Maasstad, waarbij de toekomst van Europa centraal staat. Naast het uiteenlopende filmprogramma zijn er gezellige borrels, diepgaande discussies en opmerkelijke optredens.

Holland Dance Festival in Den Haag

Den Haag swingt tijdens het Holland Dance Festival vanaf zaterdag 25 januari. Op de podia van het festival laten gerenommeerde internationale dansgezelschappen zien wat ze in huis hebben. Geniet van de spectaculaire optredens, volg een workshop en proef van het wonderlijke fenomeen dat dansen heet in de belevingstuin.

Winterfestival Telekids Musicalschool

Beleef een winters sprookje op het Winterfestival van de Telekids Musicalschool! Het theater in Amersfoort verandert zaterdag 25 januari in een winterwonderland, waarbij de kinderen als echte musicalsterren van het podium knallen. Maak ook een fotoshoot, ga lekker aan de slag bij de creatieve workshop, show je talent tijdens een televisiecasting of doe mee met één van de vele andere activiteiten.

Van gedicht tot gedicht in idyllisch Maastricht

Wandel van gedicht tot gedicht en laat je inspireren in het idyllische hart van Maastricht. Verwondering slaat de klok bij deze poëzieroute, net als bij het landelijke thema van de Poëzieweek. Boekhandelaren hangen tot 5 februari een bekend gedicht in de etalage, waarbij ze de ogen openen voor een onverwachte, frisse blik op alledaagse dingen.

Jazz en Blues Festival Bunnik

Voor jazz, blues en een boel gezelligheid ga je zondag 26 januari naar Bunnik. De zestiende editie van het Jazz & Blues Festival Bunnik gaat van start. The Kik, Danny Vera en Sven Hammond Soul treden op en dat betekent veel zingen en swingen. Voor de kinderen is er dit jaar een kinderpopconcert, voor de allerjongsten is er tot 18:00 uur een kinderopvang. Veel plezier!

Wat is er nog meer te doen dit weekend? Check ook de DagjeWeg.NL UIT-agenda!

Laatst gewijzigd: 2014-01-23 09:31:51 · Gepubliceerd: 2014-01-21 11:16:43 - 509