1

Koningin Máxima opent expo Kunstkameraden

Kinderen vertellen hun verhaal in Het Noordbrabants Museum Nieuws door

archief oud artikel 13 februari 2014 Cultuur Den Bosch, Noord-Brabant Koningin Máxima is de Nederlandse sporters in het Russische Sochi enthousiast aan het toejuichen, maar toch verschijnt ze donderdag 13 februari alweer in Den Bosch. Daar opent ze de expositie Kunstkameraden.

Kinderen vertellen hun verhaal

Van Bergen op Zoom (in het westen van Brabant) tot aan Deurne (in het oosten) zijn kinderen vanaf november vorig jaar aan de slag gegaan in de ateliers van vijftig professionele Brabantse kunstenaars. Het resultaat is de expositie Kunstkameraden. De kinderen, in de leeftijd van vijf tot achttien jaar, konden hun creativiteit de vrije loop laten en door middel van een zelfgekozen kunstvorm hun verhaal vertellen. Nu kunnen ze in het Het Noordbrabants Museum vol trots laten zien waar ze al die tijd aan gewerkt hebben. De kroon op hun inspanningen is wel dat koningin Máxima de expositie komt openen op donderdag 13 februari.

Kunst is belangrijk

Stichting De Cultuurkantine is het brein achter het project en de tentoonstelling. Met kunst bezig zijn zorgt ervoor dat je ontdekt waar je talenten liggen en het kan richting geven en plezier. De stichting maakt kunst en cultuur bereikbaar, juist voor kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Expositie Kunstkameraden in Het Noordbrabants Museum
Te zien van 8 februari tot en met 6 april 2014.
Het museum is te bezoeken van 10:00 uur tot 17:00 uur en in het weekend vanaf 12:00 uur.
Entree: volwassenen 12,00 euro, kinderen tot achttien jarig gratis, studenten 6,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2014-02-28 11:12:09 · Gepubliceerd: 13 februari 2014 - 386