Dagje uit dit weekend

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Hermitage Amsterdam Redactioneel door

archief oud artikel 28 februari 2014 Toerisme Vakantie, een zacht voorjaarszonnetje en groot feest onder de rivieren. Wat een weldadig weekend! Verlos dat carnavalskostuum van de mottenballen en duik onder in het feestgedruis met prins carnaval. De mooiste optochten komen op DagjeWeg.NL voorbij. Geen fan van carnaval? Dan zijn er nog vier andere tips in de DagjeWeg.NL Weekend Top 5.

Schatten van de Zijderoute

De Hermitage toont de mooiste schatten, opgegraven langs de Zijderoute. Volg de handelslieden op hun expeditie tot ver voor Christus! Langs de legendarische Zijderoute werden talloze objecten opgegraven en een selectie van 250 voorwerpen is in de Hermitage te zien. Denk bijvoorbeeld aan muurschilderingen, sculpturen, kostbaarheden van zijde, zilver, glas, goud en terracotta. Neem een kijkje en reis mee in de voetsporen van de ontdekkers, die de wegen in kaart brachten van de koningen en kooplieden in de vroege middeleeuwen, tot aan de eerste boeddhistische monniken.

Expeditie Zijderoute in de Hermitage Amsterdam.
Van 1 maart tot en met 4 september 2014.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

Carnavalsoptochten

De opstoet komt langs! Dit weekend start voor velen het feest van het jaar: carnaval! In vooral de Brabantse steden schallen de carnavalskrakers over de daken en stromen de biertaps over. Feest zelf mee of geniet aan de kant van de mooie praalwagens en de gezelligheid. Bekijk de mooiste carnavalsoptochten van 2014!

Carnaval 2014.
1,2 of 3 maart.
Toegang: gratis.

Voorjaarssurvival voor kinderen

Schud de winter van je af en ga met SEC Survivals op, jawel, survival! De hele maand maart en april gaan kinderen, met vriendjes en vriendinnetjes, op avontuur in het outdoorpark vol spannende hindernissen. Een beetje vies worden hoort er natuurlijk bij, dus trek vooral oude kleren aan die tegen een stootje kunnen.

Frisse voorjaarssurvival voor kids in Almere.
Van 1 maart tot en met 30 april 2014.
Toegang: € 17,- per kind.

Jan Klaassen als indiaan

Wilde indianenverhalen doen de rond in het Land van Jan Klaassen. Het opperhoofd heeft Jan Klaassen zelf het spannendste verhaal verteld en dit deelt hij in de middagvoorstelling met iedereen. Kom ook luisteren dit weekend! En vergeet niet je mooiste indianenoutfit aan te trekken, want er lopen er allemaal indianen rond. En daar wil je natuurlijk bij horen.

Indianenmaand bij Jan Klaassen.
Van 1 maart tot en met 30 maart 2014.
Toegang: € 10,50 voor volwassenen en kinderen.

Stiltewandeling

Neem zondag de tijd om je hoofd leeg te maken tijdens de Stiltewandeling in Diever. De Outdoor Life Coach neemt belangstellenden mee voor een heerlijke wandeling, compleet in stilte. Niets doen, niets organiseren en niets zeggen: een compleet nieuwe ervaring. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. Na het wandelen praten de deelnemers nog na met de coach.

Stiltewandeling in Diever.
Zondag 2 maart van 10:00 uur tot 12:00 uur.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2014-02-28 13:48:18 · Gepubliceerd: 28 februari 2014 - 590

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Later dit jaar

Kanovaren Open Inschrijving


Leer kanovaren in deze leuke open inschrijving bij Outdoorpark SEC Almere! Een uitje vol sport, spel en plezier!

Internationale Modderdag


Kom naar Outdoorpark SEC Almere om Internationale ModderDag te vieren op 29 juni. Klim, ren, kruip en glijd over een extra modderig parcours. Let op: je wordt ont-zet-tend vies!

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Zomerkamp Outdoor


Ga lekker op kamp deze zomer bij Outdoorpark SEC Almere. Survivallen, hut bouwen, boogschieten – en natuurlijk heel veel gezelligheid en plezier!

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 25 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving


Bij Outdoorpark SEC Almere leer je alles over de techniek van het schieten, en oefen je met buksen van verschillende kalibers. Tot slot is er een speelse wedstrijd.

Kruisboog Schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?