1

Schip ahoy! Verslag vanaf zeilschip 'Oosterschelde'

Ooggetuigenverslag in Maritiem Museum Nieuws door

archief oud artikel 5 maart 2014 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Gerben Nab is één van de kapiteins van de Oosterschelde, het grootste gerestaureerde zeilschip van Nederland. Hij vertelt in het Maritiem Museum Rotterdam over de reis van 80.000 kilometer die dit schip maakte.

Gigantische reis

In het Maritiem Museum Rotterdam kun je terecht voor van alles rondom scheepvaart en maritieme onderwerpen. Het museum zit dus prima op z'n plek in de havenstad Rotterdam. Het is dus ook geen wonder dat kapitein Gerben Nab juist hier zijn lezing houdt over de gigantische reis die het zeilschip Oosterschelde aan het maken is. Het schip en z'n bemanning vertrokken 3 november 2012 voor een reis om de wereld. De tocht ging via Kaap de Goede Hoop helemaal naar Australië en Nieuw-Zeeland en als laatste bestemming Antarctica. Van deze reis geeft Nab, die ook één van de initiatiefnemers was, een ooggetuigenverslag.

Wat is de Oosterschelde?

De Oosterschelde is het grootste gerestaureerde zeilschip dat Nederland heeft. De reis met dit grote schip zorgt natuurlijk voor prachtige verhalen, maar ook zijn er risico's aan verbonden. De tocht duurt in zijn geheel maar liefst 80.000 kilometer, en pas in april 2014 keert de Oosterschelde terug in Nederland. Het zeilschip wordt een 'monument voor de Nederlandse scheepsbouw' genoemd.

Aanmelden

De lezing is donderdag 6 maart, vanaf 20:00 uur. Aanmelden kan via secretariaat@maritiemmuseum.nl of 010-4132680. De entree is 7,50 euro, Vrienden van het Maritiem Museum mogen gratis naar binnen. Ga naar de website van Maritiem Museum voor meer informatie.

Laatst gewijzigd: 2014-03-06 08:33:03 · Gepubliceerd: 5 maart 2014 - 474

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...