Op de motor naar Assen!

TT Speedweek Assen | Nieuws door Grytsje Anna Pietersma

Motorfan of niet: de TT in Assen is voor iedereen groot feest

24 juni 2014 Toerisme Assen Op vrijdag staan de bruggen boven de snelwegen richting Assen vol met mensen. Allen wachtten ze in spanning af wanneer de stoet motoren opdoemt, op hun weg richting de TT Assen. De jaarlijkse motorrace is een spektakel waar veel publiek op afkomt. Motorfan of niet. Want behalve motorraces staat er nog meer op het programma.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Stefan Bradl in actie. Foto: TT Speedweek Assen
Foto 1. Stefan Bradl in actie. Foto: TT Speedweek Assen

De mooiste Grand Prix van de wereld dat vinden ze zelf, maar hoe dan ook is de TT Assen een spektakel. Maak het mee op het Circuit van Drenthe bij één van de motorraces en vergaap je aan alle machtige motoren. Op 28 juni bekijken 56.000 bezoekers van dichtbij welke motorrijders excelleren op dit mooie circuit. Spanning gegarandeerd.

TT Speedweek

Voor het eerst begint de TT Assen met een Speedweek. Een week vol activiteiten rond de motorsport, gevuld met muziek en kermis. Er is dit jaar veel kritiek op de organisatie van het evenement, onder meer omdat de programmering erg laat bekend was. Maar het programma staat, dus tijd voor een feestje!

Op maandag en dinsdag is de Kop van de Vaart het toneel van de motorbeurs, waar allerlei motoren en accessoires te koop zijn. Voor de motorfan een walhalla! Woensdagmiddag is Kidsmiddag. Ook begint dan het muziekprogramma, in de Brinkstraat en op het hoofdpodium op het Koopmansplein. Voor lekkere feestmuziek staat er in de Rolderstraat een biertent waar de hele week schlagers klinken.

TT Nacht

Voor veel Assenaren draait het feest van de TT vooral om de TT-nacht. Dat begint al op donderdag met de Nacht van de Assenaren. Op het dancepodium op de Havenkade maken Franky Ricardo, Quintino en Firebeatz hun opwachting. Nieuw is het rockpodium op het terrein van de voormalige kaasfabriek Acmesa. Hier treden Asman, Dirty Daddies en Kiss Lickss op. Vrijdagnacht is het TT-nacht! Motoren rijden in optocht de binnenstad van Assen door in de Nightride en luiden zo de nacht in. Vanaf 1 uur treden Jovink en de Voederbietels op. Jannes staat op de Brink. Op de Havenkade staan de drie dj's van Yellow Claw als laatste act op het programma.

Moto City Racing

De Moto City Racing geeft iedereen de kans om de imposante motoren van dichtbij te bekijken. Op 27 juni rijden de bakbeesten uit alle klassen door Assen. Speciaal voor de echte fans is er eerder, op woensdag 25 juni, een Moto Meet & Greet met onder anderen Stefan Bradl. De kans om foto's te maken en een handtekening te bemachtigen van deze Moto GP coureur. Bradl staat op de zevende plaats in de MotoGP-klasse.

Sete Gibernau tijdens de TT Assen. Foto: <a href="https://www.flickr.com/photos/doxi/3668788151" target="_blank">Flickr / Raymond Bosma</a> <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/" target="_blank">CC BY-ND 2.0</a>
Foto 2. Sete Gibernau tijdens de TT Assen. Foto: Flickr / Raymond Bosma CC BY-ND 2.0
Laatst gewijzigd: 2014-06-30 08:35:38 · Gepubliceerd: 2014-06-24 10:15:13 - 1506