1

Daniël Lohues toont zijn favoriete kunst

'Hier kom ik weg' toont prachtig beeld van Zuidoost-Drenthe

Favoriete kunst van Daniël Lohues in het Drents Museum Nieuws door

archief oud artikel 17 oktober 2014 Cultuur Assen, Drenthe Als je Daniël Lohues zegt, dan zeg je Drenthe. De zanger is onlosmakelijk verbonden met 'zijn' provincie. In het Drents Museum brengt hij zijn eigen kunst bij elkaar voor de expo Hier kom ik weg.

Lohues houdt van Drenthe

Daniël Lohues schetst een prachtig beeld van de streek waar hij vandaan komt. De tentoonstelling Hier kom ik weg stelde hij zelf samen uit de collectie van het Drents Museum, aangevuld met objecten uit andere musea.

Geschiedenis van Drenthe

Lohues noemt Drenthe zijn thuishaven, hij is er helemaal mee verbonden. Ook met de geschiedenis ervan. Daarom zitten er tussen zijn favoriete kunstwerken en objecten bijvoorbeeld een vuistbijl van de Neanderthalers bij elkaar. Maar ook kunst uit het Toyisme, een kunststroming uit Emmen. Het kasteel van Coevorden, Vincent van Gogh in Nieuw-Amsterdam, de Saksen en de Slag bij Ane: alles komt voorbij en bij elkaar geeft het een boeiend beeld van de geschiedenis van Zuidoost-Drenthe. Daniël Lohues geeft zelf commentaar op zijn keuzes.

Praktische informatie

Hier kom ik weg, te zien in het Drents Museum in Assen
Alle dagen, behalve maandag, van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 12,00 euro. Jeugd tot 18 jaar heeft gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2014-10-17 09:01:27 · Gepubliceerd: 2014-10-14 10:05:54 - 352