Nationaal Militair Museum: dagje uit om nooit te vergeten!

Ontdek de wereld van de krijgsmacht! Redactioneel door

archief oud artikel 8 december 2014 Toerisme Soest, Utrecht Koning Willem Alexander mocht Nederlands nieuwste en grootste museum openen: het Nationaal Militair Museum. Beleef hier een complete dag uit om nooit te vergeten. Jong en oud genieten van een indrukwekkende collectie, spannende en ontroerende verhalen en een prachtig natuurgebied. Kinderen leven zich helemaal uit op een echte stormbaan!

Het Nationaal Militair Museum is het grootste museum van Nederland, het ligt midden in Nederland op de voormalige vliegbasis Soesterberg. Het terrein is inmiddels een prachtig natuur- en recreatiegebied van 850 hectare, waar het indrukwekkende museumgebouw een prominente plek inneemt. De ideale bestemming voor een dagje weg, met natuur, historie en volop activiteiten voor jong en oud.

Straaljagers boven je hoofd

De Nederlandse krijgsmacht heeft een rijke geschiedenis die tot leven komt in het NMM. Het meest opvallend is de collectie van militaire voertuigen en vliegtuigen. Straaljagers die ooit door de geluidsbarrière vlogen, hangen nu naast helikopters boven je hoofd. De modernste tanks staan naast een historische veldkeuken en ambulance. Wie al z'n zintuigen én geest wil prikkelen, wordt in het NMM ruimschoots op z'n wenken bediend. En zelfs kinderen zullen zich geen moment vervelen.

Verhalen met een lach en een traan

De verschillende zalen in het Nationaal Militair Museum zetten je midden in 5000 jaar militaire geschiedenis. Films, geluidsfragmenten, games, interactieve installaties en een heuse stormbaan: je wordt deelgenoot van het leven van militairen. Verhalen van veteranen zijn soms aangrijpend en ontroerend, maar ook grappig en bewonderenswaardig. Bezoekers leren gaandeweg over de strategische en humane keuzes die militairen moeten maken. Vlieg in de videodome door de Nederlandse krijgsmachtsgeschiedenis! Koop online tickets voor het Nationaal Militair Museum

Leuk voor kinderen

Terwijl ouders uitrusten in het restaurant, kunnen kinderen hun energie kwijt op de stormbaan en de voertuigen buiten het museum. Maar ook binnen is het NMM een museum voor actieve kinderen: ontdek Xplore! Een wereld vol games waar kracht en snelheid goed van pas komen, net als slimme kinderhersenen. Te paard door een roversbos rijden, met een vliegtuig door het luchtruim navigeren of uittesten hoe stevig een harnas moet zijn; probeer het uit!

Ruimte voor bezinning

In en om het museum is gelegenheid om tot rust te komen. In de stiltetuin is ruimte voor bezinning, terwijl het omliggende natuurgebied nieuwe energie geeft na een fikse wandeling of fietstocht. De 33 meter hoge uitkijktoren van het museum biedt uitzicht over de complete vliegbasis en de wijde omgeving. Aan de horizon is de skyline van Utrecht met z'n Domtoren te zien.

Voordelig dagje weg

Het Nationaal Militair Museum is het hele jaar geopend van dinsdag tot en met zondag en tijdens landelijke schoolvakanties ook op maandagen. Een bezoek aan het NMM is budgetvriendelijk: de entreeprijs voor volwassenen is 9,75 euro en voor kinderen slechts 4,75 euro. Met Museumjaarkaart, Defensie- of veteranenpas is entree gratis. Ook parkeren is gratis, zodat het ook een voordelige dag uit is als je met een groep naar het NMM gaat.

Groepen en kinderfeestjes

In het NMM kun je meedoen met verschillende workshops (wel via de website reserveren!). Voor groepen en kinderfeestjes zijn speciale arrangementen, waarmee je bezoek verandert in een spannende missie. Bestel tickets voor het NMM online!

Laatst gewijzigd: 2020-10-20 15:44:51 · Gepubliceerd: 2014-12-02 17:17:36 - 4105