Een jungle vol avonturen… Durf jij het aan?

Tropische voorjaarsvakantie in de Orchideeën Hoeve

Orchideeën Hoeve Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Doe mee aan de spannende Pura Vida-expeditie.

archief oud artikel 23 februari 2015 Toerisme Luttelgeest, Flevoland Zin in avontuur? Duik deze voorjaarsvakantie, van 21 februari tot en met 1 maart, in de jungletuinen van de Orchideeën Hoeve. Wandel over avontuurlijke wildpaden door de groene jungle en zie duizenden rondfladderende vlinders.

Natuurlijk mag je het park zelf ontdekken via de spannende kronkelpaden. Maar nog veel leuker is de Pura Vida-expeditie! Bijzondere planten staan in de spotlights en door de leuke weetjes en grappige vergelijkingen leert jong en oud alles over de tropische natuur.

"Samen de papegaaitjes en vissen voeren"

Pura Vida-expeditie: op pad met de junglegids

Een uur lang leidt een echte junglegids je rond tijdens de Pura Vida-expeditie*. Een heuse ontdekkingsreis langs alle highlights van de Orchideeën Hoeve! De gids weet nog veel meer moois te vertellen over de planten en dieren dan je op het eerste gezicht ziet. En dan is er het moment waar iedereen naar uitkijkt: samen de papegaaitjes en de vissen voeren. Deze gekleurde vogeltjes zijn dol op nectar en zitten graag op de hoofden, schouders of handen van bezoekers.

Schattenjacht: speurtocht

Wie weet de schat van de Pura Vida te vinden? Iedereen die de speurtocht door de Orchideeën Hoeve volgt zal eerst langs de vleesetende planten moeten. En op de weg komen zomaar een leguaan, een slang en een schildpad voorbij. Niet schrikken, maar gewoon doorgaan in de zoektocht naar deze geluksschat.

Zelf vlinders loslaten

Iedereen die niet achtergebleven is in de jungle mag de dierenverzorgers helpen in de Vlindertuin. In de voorjaarsvakantie kun je elke dag om 14:30 uur samen met hen de vlinders loslaten. Zoek een mooi plekje in de tuin, haal de deksel van het bakje en wacht...

Kijk voor meer informatie op de website van de Orchideeën Hoeve.

Bezoekersinformatie

*De Pura Vida-expeditie is beschikbaar op: 21, 24, 25, 26 en 28 februari om 13:15 uur.
Toegang: € 2,50 per volwassene en € 1,50 per kind (excl. entree tuin). Opgeven kan via info@orchideeenhoeve.nl of 0527-202875.
Foto 2. Samen de schattige Lori's voeren.
Foto 3. De junglegids weet zoveel moois te vertellen!
Foto 4. Help jij ook met loslaten van vlinders?
Foto 5. Op expeditie over kronkelpaden en touwbruggen.

Laatst gewijzigd: 2015-02-23 08:43:36 · Gepubliceerd: 23 februari 2015 - 466