Geniet van zomerse heerlijkheid op Zomer Fair Soestdijk

Vier de zomer bij Zomer Fair Soestdijk! Gesponsorde bijdrage door
Kortingsbon Zomerfair Soestdijk

archief oud artikel 20 april 2015 Cultuur Soest, Utrecht Vier de zomer en ontdek Soestdijk bij Zomer Fair Soestdijk 2015! De zomerfair wordt aan het begin van de zomer gevierd van donderdag 14 mei tot en met zondag 17 mei, traditioneel, op Paleis Soestdijk. En niet zonder reden! De Oranjes brachten de mooiste maanden van het jaar ook graag door op hun 'Zomerpaleis'. De lommerrijke tuinen met waterpartijen zijn dan op hun hoogtepunt.

Bekijk exclusieve merken en producten

We halen het beste uit de zomer! En dat nemen we mee naar Paleis Soestdijk. In de tuinen presenteren meer dan honderd deelnemers zich met hun smaakvolle collecties. Hier kun je heerlijk grasduinen tussen antiquiteiten en brocanterietjes, stralende zomeroutfits en modeaccessoires. En de laatste trends op het gebied van home & garden natuurlijk; van strandstoel tot sauna. Zomer Fair Soestdijk heeft de beste adressen geselecteerd en slaat daarbij de fijne kleine merken niet over. Ze zijn misschien wel verdwenen uit de grote winkelstraten, maar op Soestdijk kom je ze weer tegen. Maak kennis met de talloze gepassioneerde ondernemers en pure, authentieke producten met een mooi verhaal. Ontdek merken en producten die je in de grote winkelstraten niet meer ziet!

Verken Paleis Soestdijk en tuin!

Bij de entree voor Zomer Fair Soestdijk is de toegang tot het paleis inbegrepen. Laat je meevoeren naar de tijd dat koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen vakantie vierden in het Zomerpaleis en bezichtig er diverse kamers. Koop snel kaarten!

Bewonder de tuin van Soestdijk

Tuin- en natuurliefhebbers mogen een bezoek aan de tuin van Paleis Soestdijk niet missen. De twintig hectare grote Engelse landschapstuin is in 1815 aangelegd door de bekende architect Jan David Zocher. Ontdek de vele exotische bomen die zijn meegenomen van verre reizen. De meeste wortelen hier al meer dan een eeuw! De imposante vijver is kenmerkend voor de hoftuin. Geniet van de weerspiegeling van de tuin in het water en wandel eens over een van de charmante bruggetjes. Zo kom je vanzelf langs de bloeiende rododendrons en alle lievelingsplekken van de Oranjes. Ze zijn op hun allermooist in zomertooi!

Leer de fijne kneepjes van het vak

Leer van de bloemschikster die live tafelstukken maakt, van de banketbakker die taarten afwerkt, van de tuinman die zorgt voor zijn planten. Leer hoe je een gedroogde ham goed moet snijden. Maar ook hoe de kok laat zien hoe je soep, brood en nog meer culinaire hoogstandjes kunt maken op bijvoorbeeld de barbecue. Of hoe je hoed echt passend gemaakt wordt. Kortom: leer de kleine kneepjes van het vak op Zomer Fair Soestdijk.

Proef speciaal oerbrood: SoesterStoet

Dit ambachtelijk 'oerbrood' wordt 'live' vers gebakken op Zomer Fair Soestdijk in een hout gestookte oven, van meer dan elf meter, en is alléén tijdens de fair te koop. Verser dan vers kan gewoon niet. De ingrediënten passen bij de traditie en historie van Soest; haver, volkorenmeel en tarwemeel. De extra kruiden maken het brood nog bijzonderder en extra smakelijk. Proef het oerbrood en praat met de bakker. Na zondag 17 mei moet er weer een jaar gewacht worden.

Lang tafelen in de voortuin: de Zomerkeuken

In de Zomerkeuken staan echt lange tafels klaar om samen lekker te eten, tegen prima prijzen - met een keur aan lekkere producten rondom. Zo kun je je maaltijd gemakkelijk en uniek samenstellen.

Ontdek Soestdijk vanuit de lucht..

Maak elke dag kans op een ballonvaartkadobon voor twee personen om Soestdijk en de regio vanuit de lucht te bekijken en te ontdekken. De uitreiking vindt elke middag plaats in de Zomerkeuken in de voortuin!

Waarom Soestdijk bezoeken? Hierom:

Tip: Koop kaarten voor Zomer Fair Soestdijk voor € 13,50 per stuk in de voorverkoop!
Foto 1. Vier de zomer en ontdek Soestdijk bij Zomer Fair Soestdijk 2015! Foto's: 4all Events
Foto 2. Bekijk de mooiste en gekste producten op de Zomer Fair Soestdijk 2015.
Foto 3. Kom heerlijk lang tafelen bij het Zomerdiner of snuffel op je gemak rond bij de vele kraampjes.
Foto 4. In de sfeervolle ambiance van Paleis Soestdijk vind je Zomer Fair Soestdijk 2015.
Foto 5. Meer dan honderd kraampjes wachten om ontdekt te worden op Zomer Fair Soestdijk 2015!

Laatst gewijzigd: 2020-10-20 15:42:59 · Gepubliceerd: 20 april 2015 - 2603