Wilde Franken en woeste Vikingen in het Eindhoven Museum

De leukste dagjes uit voor Hemelvaartsdag 2015 Nieuws door
Foto 1. Sta oog in oog met een Viking of word er zelf één! Foto: Eindhoven Museum

archief oud artikel 14 mei 2015 Geschiedenis Eindhoven, Noord-Brabant Woeste Franken en verwilderde Vikingen belegeren het Eindhoven Museum! Ga er snel heen leer het hele hemelvaartweekend alles over de Middeleeuwen en deze dolle noorderlingen. Sta oog in oog met een heuse Viking of word er zelf één bij Franken en Vikingen in het Eindhoven Museum!

Van donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, tot en met zondag 17 mei zijn er Franken en Vikingen in het Eindhoven Museum! Word zelf een echte Viking en kijk hoe Franken, Friezen en Vikingen strijden. Leer alles over de volksverhuizingen en de donkere Middeleeuwen en bekijk twee opmerkelijke ontdekkingen: een heuse, gouden munthanger en de Adellijke Hoeve uit de Vikingtijd!

Verken het vroegere Eindhoven

Hoe zag Eindhoven er heel, heel lang geleden uit? In de tijd van berenvellen en middeleeuwse heksenvervolgingen? Bezoek het Eindhoven Museum, en je weet het! In het Erfogedpark komt een verdwenen stad tot leven. Je loopt er plotseling tussen de Brabantse hoeven en huizen in de prehistorie en de Middeleeuwen. Maar hoe donker die 'donkere middeleeuwen' precies waren, dat brengen de Franken en Vikingen je wel bij.

Bekijk meer activiteiten in het hemelvaartweekend in de DagjeWeg.NL UIT-agenda.
Foto 2. Sta oog in oog met een Viking of word er zelf één! Foto: Eindhoven Museum

Laatst gewijzigd: 2015-05-13 14:58:00 · Gepubliceerd: 2015-05-13 14:23:35 - 571

Activiteiten Het preHistorisch Dorp

Vanaf volgende week te bezoeken

Openingsweekend preHistorisch Dorp


Na een stille winterperiode is het op zaterdag 30 maart eindelijk zover: het preHistorisch Dorp opent haar poorten voor een nieuw seizoen! Tijdens het paasweekend, van 30 maart tot en met 1 april,...

Later dit jaar

Vikingfest


Met Pinksteren is het weer zover: van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei strijken er honderden Vikingen in het preHistorisch Dorp neer. Het is tijd voor Vikingfest!

Middeleeuwse Jaarmarkt


De zomer is bijna ten einde en dat viert het preHistorisch Dorp met een groot middeleeuws jaarfeest op 24 en 25 augustus. In het openluchtmuseum van Eindhoven is er een grote jaarmarkt in...