1

Kunstige keramiek in CERAMIX

Tentoonstelling over sprekende schilderijen en inspirerende installaties

Bezoek de tentoonstelling CERAMIX Nieuws door
Foto 1. Ontdek de meest uiteenlopende vormen van kunst tijdens CERAMIX. Foto: Bonnefantenmuseum.

archief oud artikel 3 november 2015 Cultuur Maastricht, Limburg De meest uiteenlopende vormen van keramische kunst vind je in Maastricht! Van 16 oktober 2015 tot en met 31 januari 2016 vind je de tentoonstelling CERAMIX in het Bonnefantenmuseum. Het blijft hier niet bij wat saaie beeldjes...

Kunst van nu!

De tentoonstelling CERAMIX gaat over het gebruik van keramiek door kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw. Geen ouderwetse schilderijtjes dus! 250 topstukken uit internationale musea en particuliere collectie glijden aan je ogen voorbij. Bekijk je het liever per thema of in volgorde van tijd? De looproute is op tijdsvolgorde en geselecteerd op thema. Daarnaast zijn er enkele zalen die één onderwerp behandelen.

Duik in de keramische kunst!

Keramiek, wat is dat eigenlijk?

Leuk, zo'n tentoonstelling, maar waar moet je aan denken bij keramische kunst? Keramiek is veelzijdiger dan je misschien zou verwachten! Aardewerk, steengoed en porselein, maar ook glas en diamanten pronken in de tentoonstelling. Hier ontdek je wat je allemaal vaan deze materialen kunt maken! Hoe een keramisch kunstwerk ontstaat? Door verhitting! Wanneer je de materialen verhit, kun je ze ombuigen en er van alles van maken.

Een eigenzinnige collectie van kunst

CERAMIX is geen tentoonstelling van dertien in een dozijn! Er zijn speciaal voor deze tentoonstelling kunstenaars geselecteerd die in heel uitlopende vormen het materiaal hebben gebruikt. Schilderijen en sculpturen tot installaties in gemengde techniek. Er is dus voor iedere kunstliefhebber wat te zien.

Wil je deze kunstwerken graag zien? Ga dan nu, want de complete tentoonstelling reist in het voorjaar van 2016 naar Parijs en Sèvres. Daar moet je iets verder voor reizen...
Foto 2. Painted Lady van Jessica Harrison. Foto: Bonnefantenmuseum.
Foto 3. Bekijk dit bijzondere kunstwerk van Rodin! Foto: Bonnefantenmuseum.

Laatst gewijzigd: 2015-11-03 22:27:59 · Gepubliceerd: 3 november 2015 - 1452