Slecht weer? Dit zijn leuke indoor uitjes!

Indoor uitjes op DagjeWeg.NL | Redactioneel door Coby Boschma

Geniet met het hele gezin van deze overdekte uitstapjes

14 februari 2016 Toerisme Landelijk Regen, harde wind, onweer of zelfs een dikke hagelbui? Dat mag de pret niet drukken! Deze uitjes zijn ook leuk als het slecht weer is. Overdekte speelparadijzen, tropische zwembaden en musea die vanbinnen zo mooi zijn, dat je niet eens meer naar buiten wilt!

Bewonder gigantische en vrolijke instrumenten die zichzelf bespelen in Utrecht! Foto: Museum Speelklok.
Foto 1. Bewonder gigantische en vrolijke instrumenten die zichzelf bespelen in Utrecht! Foto: Museum Speelklok.

Bezoek een klassiek grachtenpand

AMSTERDAM - Als toerist in Amsterdam kom je al snel op de afgezaagde plekken terecht. Je loopt in een stoet van toeristen langs gekke winkeltjes naar De Dam, ziet misschien een paar grachtjes en bent na een dag sloffen door de stad geen steek wijzer geworden. Bij Museum Het Grachtenhuis ontdek je Amsterdam met eigen ogen in een historisch grachtenpand! Loop door oude vertrekken uit de zeventiende eeuw en zwijmel weg bij de rijke Amsterdamse geschiedenis. Een dagje Amsterdam, maar dan origineel!

Test alle glijbanen en sauna's

ASSEN - Weer of geen weer, zwemmen bij De Bonte Wever kan altijd! Het subtropische zwembad is voor het grootste deel overdekt. Sjees van glijbanen, geniet van warme whirlpools en bubbelende kruidenbaden of trek wat baantjes in het sportbad. Er zijn Finse sauna's, infraroodwarmtebanken, verwarmde voetenbaden en er is een peuterbad met speeltoestellen voor de kleintjes. Is Assen niet om de hoek? Bestel tickets met € 2,50 korting via DagjeWeg.NL Tickets! Bekijk meer indoor zwembaden op DagjeWeg.NL.

Draaiorgels, smartlappen en hits

UTRECHT - Gekke instrumenten, mensen die spontaan beginnen te dansen en echte nachtegaaltjes: het is altijd een lekker vrolijke bedoeling bij Museum Speelklok. Bekijk een collectie van speciale en zeldzame instrumenten waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Sommige van die magische instrumenten in het museum bespelen zichzelf! In de voorjaarsvakantie zijn er extra rondleidingen en mag je zelf een draaiorgel bespelen! Ontdek muzikale klassiekers en luister naar de hits van nu, maar dan net even anders. Krijg via DagjeWeg.NL Tickets €10,50 korting op je kaartjes plus gratis drankje!

Pretpark met indoor speelpark

BEST - Familiepark DippieDoe is een leuk indoor en outdoor speelpark met een kinderkermis. Zowel grote kinderen (tot twaalf jaar) als de allerkleinsten hebben hier een leuke dag. Maak een rondje in de achtbaan Tyfoon of zwier lekker rond in de zweefmolen. Binnen vind je een spannend parcours in de Klauter Kajuit, een kermis en een softplayhoek voor de allerkleinsten. Krijg 10% korting op je kaartje voor DippieDoe via DagjeWeg.NL Tickets.

Op audiëntie in Het Loo

APELDOORN - Flaneer door de uitgestrekte vertrekken met glinsterende kroonluchters en sierlijke trappen van Paleis Het Loo. Hier beleef je hoe de Oranjes meer dan driehonderd jaar leefden. In het paleis staan nog meubelstukken vanaf de zeventiende eeuw tot de twintigste eeuw.

Nog een leuke tip: Jurrassic Park in het echt! Speel binnen tussen de dino's in speelpark Dinoland Zwolle. Is Zwolle te ver weg? Bekijk meer indoor speeltuinen of bekijk deze dinoparken.
Duik in de geschiedenis van de Amsterdamse grachten. Alsof je door de tijd reist! Foto: Museum Het Grachtenhuis.
Foto 2. Duik in de geschiedenis van de Amsterdamse grachten. Alsof je door de tijd reist! Foto: Museum Het Grachtenhuis.
De hele dag zwemmen met een Oosters tintje in Assen. Foto: Zwemparadijs De Bonte Wever.
Foto 3. De hele dag zwemmen met een Oosters tintje in Assen. Foto: Zwemparadijs De Bonte Wever.
Dansen op oude en nieuwe liedjes van draaiorgels. Gezellig! Foto: Museum Speelklok.
Foto 4. Dansen op oude en nieuwe liedjes van draaiorgels. Gezellig! Foto: Museum Speelklok.

2 reacties:

Laatst gewijzigd: 2018-01-08 13:36:05 · Gepubliceerd: 2016-02-12 12:28:29 - 149389