Het leukste winkelstraatje van Nederland!

Tips voor een gezellige vriendinnendag! | Nieuws door

De Czaar Peterstraat is het allerleukste straatje

9 maart 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland De Czaar Peterstraat in Amsterdam is uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van 2015 in Nederland! Hier vind je geen standaard merken of grote modeketens, maar kleine winkels met een specifiek aanbod. Zoals de unieke Pindakaaswinkel waar je zelfs Pindafeestjes kunt vieren. Wij zetten een paar tips op een rij. Deze adresjes mag je niet missen!

Foto 1. Schuif aan bij Instock aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam. Foto: Credits to Hannah.

Hippe volksbuurt met pindakaas

Het is een rasechte Amsterdamse volksbuurt, de Czaar Peterbuurt. De legendarische film Ciske de Rat werd er in de jaren tachtig opgenomen en nog maar een paar jaren geleden had de buurt een slechte reputatie. De Czaar Peterstraat stond bekend als zo'n straat waar je liever niet in je eentje doorheen fietst. Door de komst van jonge ondernemers en andere creatievelingen - zoals De Pindakaaswinkel en Instock - is de Czaar Peterstraat inmiddels opgebloeid tot hippe winkelstraat.

Tip: de straat ligt vlakbij het Scheepsvaartmuseum, leuk om je dagje Amsterdam compleet mee te maken.

Rondsnuffelen en lekker eten

Ben je nog nooit in de Czaar Peterstraat geweest? Plan dan maar gauw een dagje Amsterdam in, want een bezoekje is absoluut de moeite waard! De winkelstraat is ideaal om lekker lui rond te snuffelen. Deze adresjes mag je absoluut niet voorbijlopen.

  • Ga langs bij De Pindakaaswinkel - geen aanrader voor mensen met notenallergie. Hier vind je de gekste smaken pindakaas: met banaan en chilipeper, met chocolade, met venkel, met koffie. Je kunt er zelfs een workshop boeken om je eigen pindakaas te maken - inclusief proeverij. De lekkerste smaak krijgt dan een pindaprijs. Er zijn ook seizoensspecials te koop. Zo heb je voor het sinterklaasfeest een potje pindaklaas met pepernoot.
  • Neem een kijkje bij hele specifieke winkeltjes, zoals Worscht. Hier vind je alles wat met worst te maken heeft. Allerlei soorten worst, drankjes die lekker zijn bij worst, boeken over worst, cadeautjes van worst en ga zo maar door. De ultieme winkel voor iemand die een worstliefhebber is of er eentje kent.
  • Hou je meer van mode dan van worst? Ga langs bij conceptstore CP113. Hier vind je kunst, vintage meubels en woonaccessoires Ć©n een koffiecorner. De unieke kledingstukken die ze er verkopen, zijn van hippe merken uit ScandinaviĆ« tot echte Amsterdamse ontwerpen.
  • Ga tussen het shoppen door gezellig iets eten bij Instock, een restaurant dat voedselverspilling tegengaat door van alles professioneel in elkaar te flansen met restjes. Niets is over de datum, maar de gerechten worden gemaakt van producten die anders zouden worden weggegooid. Bananen met bruine vlekjes die niet meer worden verkocht in de supermarkt, worden bijvoorbeeld bij Instock gebruikt voor een lekkere ijscoupe!

Dagje shoppen combineren met een leuke activiteit? Bekijk meer uitstapjes in Amsterdam.
Foto 2. Dit mooie winkeltje is de place to be voor carnivoren. Foto: Worscht.
Foto 3. Bij restaurant Instock maken ze heerlijke gerechten van restjes. Foto: Credits to Hannah.

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:47:02 · Gepubliceerd: 2016-03-08 09:56:45 - 3612