1

Over de kop zoveel je wilt

Nieuwe attractie in Duinrell: vliegtuigmolen met kantelende stoeltjes

Dagje naar Duinrell Nieuws door
Foto 1. Je bent zelf de piloot van Wild Wings. Foto's: Duinrell

archief oud artikel 21 april 2016 Trends Wassenaar, Zuid-Holland Wild Wings, dat is de naam van de nieuwe attractie van Duinrell. Razende vleugels jagen de inzittenden door de lucht. En alsof dat nog niet genoeg kick is, kun je er onderweg zelf voor zorgen dat je keer op keer over de kop gaat. Het record van staat nu op 77 keer over de kop. Wie breekt 'm?

40 rolls per minuut

Donderdag 21 april namen enthousiaste bezoekers de nieuwe attractie Wild Wings in gebruik. De vliegtuigmolen in Duinrell is 22 meter hoog en draait razendsnel rondjes door de lucht. De molen levert maximaal 2,7 g-krachten. Maar voor wie dat niet zoveel zegt is Peter Wijnen van Duinrell duidelijk: "Hij draait lekker hard." De hoeveelheid adrenaline die je krijgt, heb je in deze vernieuwende attractie zelf onder controle. Het stoeltje waar in je in zit kun je door de vleugels te bewegen ook nog over de kop. Wie dat goed doet, maakt 40 'rolls' per minuut.

Breek het record

"Om bezoekers te blijven trekken hebben we iedere drie à vier jaar wel een nieuwe attractie nodig", vertelt Peter Wijnen. "Deze attractie zal ongetwijfeld meer bezoekers genereren." En voor Wild Wings kom je vast nog een keertje terug naar Duinrell. Want er is een record te breken. Er wordt gewerkt aan een scorebord, die dagelijks bijhoudt op hoeveel rolls per rit het record staat. Een extra stimulans om nog een keertje te gaan. En dan nog vaker over de kop!

Bekijk de video van de try-outs

Bekijk alle attractieparken van Nederland op DagjeWeg.NL. Voor een leuk uitje in de buurt!
Foto 2. Wild Wings gaat lekker hard. Foto's: Duinrell
Foto 3. De vliegtuigmolen is 22 meter hoog.
Foto 4. Hoe vaak je over de kop gaat, dat bepaal je zelf.
Foto 5. Over de kop totdat het je duizelt!

Laatst gewijzigd: 2016-04-21 17:04:27 · Gepubliceerd: 21 april 2016 - 873