Pinksteren 2019: ga een dagje uit met kinderen

Uitjes voor Pinksteren 2019 | Redactioneel door

Dagje uit met de kids op Eerste en Tweede Pinksterdag

14 mei 2019 Toerisme Landelijk Alweer een extra vrije dag in het vooruitzicht! Heb je al plannen voor Eerste en Tweede Pinksterdag? Ga er gezellig op uit met de kinderen. DagjeWeg.NL helpt je op weg met tips voor leuke activiteiten met Pinksteren.

Foto 1. Lekker buiten kliederen. Foto: Speelboerderij De Flierefluiter

Kijk, een zeehondje!

BURGHSLUIS - Wat zwemt er allemaal in de Oosterschelde? Je ontdekt het tijdens de gezellige familierondvaart van MS de Onrust op Eerste en Tweede Pinksterdag. Spot de Plompe Toren, bewonder de majestueuze Deltawerken en kijk over de reling van het schip om te zien wat er allemaal onder je in zee zwemt. Misschien laten de bruinvissen zich wel zien of spot je een zeehond!

Op zoek naar een ander uitje? Bekijk alle uitjes met Pinksteren!

Proef het boerenleven

LANDELIJK - Trek kleren aan die vies mogen worden en proef van het heerlijke boerenleven tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Door heel Nederland gooien boeren op Tweede Pinksterdag - 10 juni - de staldeuren open. Ontdek waar melk vandaan komt, leef je uit op de boerenstormbaan of doe mee met een van de andere leuke activiteiten.

Party met de Nassaus

BREDA - Breda viert de nauwe band met de Nassaus. Ben je toevallig in de buurt, kom dan zeker langs bij de Nassaudag Breda op 10 juni. Smul van een feestbanket, maak kennis met René van Chalon, aan wie Willem van Oranje de titel Prins van Oranje erfde, en geniet van alle verklede figuren op straat. Op Kasteel van Breda staat een spannend steekspel op het programma. Edellieden binden te paard de strijd aan en de zwaarden kletteren. In de Begijnhof ontmoet je de ridders van de exclusieve ridderorde het Gulden Vlies. Het veelzijdige programma van Nassaudag 2019 is leuk voor jong én oud.

Al flierefluitend een dagje weg

RAALTE - Bij Speelboerderij De Flierefluiter spetter je met mooi weer in het waterpark. Minder mooi weer? Dan ga je lekker binnen spelen! Er zijn trampolines, een obstakelparcours, hele lange glijbanen en zelfs een kinderboerderij. Op Eerste en Tweede Pinksterdag is de speelboerderij extra lang geopend!

Lekker eten, theater en knutselplezier

AMERSFOORT - Geniet van het gratis foodfestival Lepeltje Lepeltje op Eerste en Tweede Pinksterdag! Het Burgemeester Brouwerplantsoen in de stad wordt omgetoverd tot festivalterrein. Kom de sfeer en de lekkere gerechten proeven of struin langs de Winkels op Wielen. Er spelen bandjes en er is een kinderprogramma. Kinderen kunnen een kookworkshop volgen, meedoen aan knutselactiviteiten en theatervoorstellingen bekijken.

Music Meeting voor de kids

NIJMEGEN - Een muziekfestival niets voor kinderen? Heus wel! Bij het internationale Music Meeting Festival in Park Brakkenstein is er op zondag en maandag een uitgebreid programma voor de kids, met workshops, muziek, spelletjes en creatieve activiteiten. Volg muziekworkshops terwijl festivalmusici vertellen over de instrumenten, de herkomst en hun eigen muziek of geniet lekker languit van de muziek. Onder begeleiding van een volwassene mogen kinderen onder de zeventien jaar gratis naar binnen.

Foto 2. Muziek, gezelligheid en vooral véél eten: vier Pinksteren op een foodfestival. Foto: Dennis Verduin

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-06-04 21:09:08 · Gepubliceerd: 2016-05-06 16:20:07 - 22383