Sprookjes op de planken: magische kindermusicals

De leukste uitjes voor kinderen | Redactioneel door Coby Boschma

Prinsessen, katten en wolven nemen het theater over

25 oktober 2016 Cultuur Landelijk De geweldige musicals voor kinderen vliegen ons weer om de oren. Een ijdele keizer, een wolf met een grote mond en een charmante kat met laarzen aan: allemaal mooie verhalen en shows voor het gezin die je niet wilt missen.

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Roodkapje, waar ga je heen? Maud Mulder speelt de hoofdrol in deze familiemusical. Foto: Van Hoorne Entertainment © Wim Lanser.
Foto 1. Roodkapje, waar ga je heen? Maud Mulder speelt de hoofdrol in deze familiemusical. Foto: Van Hoorne Entertainment © Wim Lanser.

Vegetarische wolf in het donkere bos

LANDELIJK - Roodkapje maakt niet alleen een wandeling door het grote bos, maar gaat het hele land door. Roodkapje De Musical is tot en met 11 juni 2017 in theaters door heel Nederland te zien. Iedereen kent het klassieke sprookje van de mooie Roodkapje die haar oma wil bezoeken in het bos. Maar in de musical zit het net even anders: de wolf is lief en vegetarisch. Maar of zijn vrouw ook zo lief is...? Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Bekijk de complete speellijst van Roodkapje De Musical.

Deugniet van hout

LANDELIJK - Sprookjesmusical Pinokkio reist tot en met 9 april 2017 het hele land door. Timmerman Geppetto droomt van een eigen zoon. Hij timmert al maanden aan een houten pop, die hij de naam Pinokkio geeft. Op een dag tovert een fee Pinokkio om tot een levende pop. Pinokkio gedraagt zich als een kind, maar is dat eigenlijk niet echt. Hij moet nog veel leren en haalt veel stiekeme streken uit. Zal hij ooit een echt jongetje worden? De musical is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar

Alles wensen in ruil voor laarzen

KAATSHEUVEL - Een oude molenaar sterft en laat zijn drie zonen zijn enige bezittingen na: een molen, een ezel en een kat. De molenaarszoon wordt vrienden met zijn kat en de kat belooft hem dat hij alles mag wensen: hij zal een rijke man van de molenaarszoon maken! In ruil wil de kat een jas en een paar leren laarzen. Klinkt als een simpele afspraak, maar is de kat wel te vertrouwen? Tot en met 5 maart 2017 speelt De gelaarsde Kat in het Efteling Theater. Geschikt voor kinderen op de basisschool.

Oud sprookje in een nieuw jasje

LANDELIJK - De familievoorstelling De Nieuwe Kleren van de Keizer speelt tot en met 5 maart 2017 in theaters door het hele land. De voorstelling vertelt het sprookje van Hans Christian Andersen. Het verhaal gaat over Alfons, een jongen die niet zo lekker in zijn vel zit. Hij wordt gepest op het schoolplein en fantaseert over een leven als keizer. Dan heeft hij veel geld en kan hij veel kleren kopen. Maar uiteindelijk ontdekt Alfons dat ijdelheid niet de oplossing is. De voorstelling is vrolijk en zit vol liedjes en humor. Geschikt vanaf 6 jaar. Bekijk de speellijst van De Nieuwe Kleren van de Keizer.

Alfons wordt op school geplaagd en droomt van een leven als keizer. Foto: Langhout Theaterproducties.
Foto 2. Alfons wordt op school geplaagd en droomt van een leven als keizer. Foto: Langhout Theaterproducties.
Bekijk de sluwe streken van de gelaarsde Kat in het Efteling Theater. Foto: Efteling Theaterproducties.
Foto 3. Bekijk de sluwe streken van de gelaarsde Kat in het Efteling Theater. Foto: Efteling Theaterproducties.
Laatst gewijzigd: 2017-03-13 15:43:23 · Gepubliceerd: 2016-09-20 16:52:30 - 1521