Laat die zomer maar komen: de leukste festivals van 2017

Lowlands 2017 | Redactioneel door Eline Visscher

Vier de zomer met Bieber, Kensington of Hardwell

28 februari 2017 Toerisme Landelijk Een uitgestrekt veld met overal vrolijke mensen, fijne muziek en hippe foodtrucks. Gaan we richting het podium, of zullen we eerst een maaltijd in elkaar flansen? Het festivalseizoen kan niet vroeg genoeg beginnen. Kom alvast in de zomerse stemming en plan welk festival jij gaat bezoeken dit jaar! Geniet met het hele gezin van klassieke muziek in een sprookjesbos of herbeleef je jeugd in het Land van Ooit. Wij zetten de leukste festivals van 2017 op een rij.

Dans mee tijdens een concert van je favoriete artiest. Foto: City of Dance Middelburg
Foto 1. Dans mee tijdens een concert van je favoriete artiest. Foto: City of Dance Middelburg

Mumford & Sons en 250 anderen

BIDDINGHUIZEN - Drie dagen vol muziek, theater, film, literatuur en alles waar een creatieveling blij van wordt. A Campingflight to Lowlands Paradise, oftewel Lowlands, telt ieder jaar meer dan 250 acts en optredens waar tienduizenden mensen op af komen. Dit jaar staan niemand minder dan Mumford & Sons, The xx, Editors en Bastille op het podium. Lowlands 2017 vindt plaats op 18, 19 en 20 augustus op het evenemententerrein van Walibi Holland.

Klassiek sprookje

'S-GRAVELAND - Geen harde beats op dit festival, maar strijkende violen en dromerige pianomuziek. Wonderfeel is voor iedereen die graag naar klassieke muziek luistert. Drie dagen lang treden ruim driehonderd musici op in een sprookjesachtige omgeving midden in de natuur. Denk aan Bartolomey Bittmann, Joep Beving, Hannes Minnaar en Simone Lamsma. Verder geniet je van muziekdocu's, poëzie en excursies door de natuur. Voor de kinderen is er een speciaal programma met activiteiten. Een festival voor het hele gezin dus! Je bezoekt Wonderfeel van 21 tot 23 juli.

Festival vol jeugdsentiment: Land van Ooit

AMSTERDAM - Tien jaar geleden sloot het vrolijke familiepretpark zijn deuren, maar deze zomer beleef je al je nostalgische kinderdromen weer op het Land van Ooit Festival 2017! Een ballenbakshow, trampolines, een megagrote stormbaan, een wedstrijdje koekhappen én Jody Bernal op het podium: dat wordt een prachtig kinderfeestje. Het zomerfestival vindt plaats op 12 augustus.

Afgelopen festivals en concerten

Een eiland vol muziek - Even uitwaaien op het strand om vervolgens weer van fijne muziek te genieten. Tijdens Oerol 2017 verandert heel Terschelling in één groot festivaleiland waar vooral theater en kunst centraal staan. In de duinen, op het strand, in de bossen en op straat: overal geniet je van de mooiste en meest hilarische voorstellingen. Tip: mis niets, huur een fiets! Houd je wel aan de fietsetiquette die Oerol speciaal opstelde: niet met z'n drieën naast elkaar fietsen, goed om je heen kijken voor je inhaalt en lekker blijven glimlachen. Oerol 2017 vond plaats van 9 tot en met 18 juni.

So long, farewell, auf wiedersehen, goodbye - Als je geluk hebt, is het al eerder in je opgekomen om tickets voor Sensation 2017 te bemachtigen; de allerlaatste editie van dit dancefeest in de Amsterdam ArenA was binnen enkele uren uitverkocht. Op 8 juli pinkten onder andere Mr. White, Hardwell, Fedde Le Grand en Sunnery James & Ryan Marciano een traantje weg in de hoofdstad.

Feestje aan de Zeeuwse kust - Het altijd zo vredige Zeeland werd van 14 tot en met 16 juli overspoeld met spetterende live-acts, creatieve workshops en entertainment in ieder hoekje. Van techno tot hiphop, alles komt voorbij tijdens het City of Dance Festival. Lil Kleine, Freddy Moreira, Jebroer, Paul Elstak en vele anderen kwamen ook.

Meer fijne uitstapjes

  • Sta je liever zelf op het podium? Plan een avondje karaoke! Boek tickets voor Karaoke Party Room in Amstelveen via DagjeWeg.NL Tickets en geniet tussen het zingen door van een gratis extra drankje of portie bitterballen.
  • Bijna niets is leuker dan een dagje ontspannen met vriendinnen. Van beautyworkshops tot een dagje sauna en van powervrouwen in musea tot scootertochtjes: op DagjeWeg.NL staan superveel tips om te doen met vriendinnen.
Geniet in de open lucht van muziek, lekker eten en gezelligheid. Foto: © Wonderfeel, Foppe Schut
Foto 2. Geniet in de open lucht van muziek, lekker eten en gezelligheid. Foto: © Wonderfeel, Foppe Schut
In de rij voor een foodtruck. Foto: © Wonderfeel, Foppe Schut
Foto 3. In de rij voor een foodtruck. Foto: © Wonderfeel, Foppe Schut
Beleef een heerlijk nostalgisch kinderfeestje op het Land van Ooit Festival. Foto: Land van Ooit Festival 2017
Foto 4. Beleef een heerlijk nostalgisch kinderfeestje op het Land van Ooit Festival. Foto: Land van Ooit Festival 2017
Laatst gewijzigd: 2017-07-17 16:05:53 · Gepubliceerd: 2017-02-27 15:56:54 - 1230