Het ultieme lentegevoel: lieve lammetjes knuffelen!

Lammetjesdag 2017: hier kun je lammetjes knuffelen

Boerderij De Boerinn in Kamerik Redactioneel door
Foto 1. Lieve lammetjes kijken bij De Boerinn in Kamerik. Foto: De Boerinn.

archief oud artikel 17 maart 2017 Natuur Landelijk Lente betekent lammetjes! Je smelt al weg bij de aanblik van die lieve beestjes en hun schattige gemekker. Neem de kinderen gezellig mee en zoek een stal om in te knuffelen met de lammetjes. Sommige boerderijen maken er een groot feest van, compleet met hapjes, drankjes, spelletjes en muziek. De Lammetjesdagen in dit artikel zijn al geweest, maar via de buttons hieronder vind je een hoop andere leuke uitjes!

kinderboerderij
kinderen

Lammetjesdag in het Groene Hart

KAMERIK - De Lammetjesdag op boerderij De Boerinn is een bekend evenement in de wijde omgeving. Geen wonder, want op 15 april en op Tweede Paasdag kun je vanaf 10:00 uur naar hartenlust knuffelen met lammetjes. Maar ook spelen in de zandbak, een ritje maken op een pony of ezel en de mooiste paascreaties knutselen. Kinderen zijn hier de hele dag zoet! En op het terras van Boerderij De Boerinn geniet iedereen - hopelijk in een mooi lentezonnetje - van lekker eten en drinken.

Meer dan honderd lammetjes!

SOEST - Een waar geboortefeest barst los op de boerderij van Holec Holsteins. Op verschillende dagen in april wordt hier Lammetjesdag gevierd. Meer dan honderd lammetjes komen hier ieder jaar ter wereld en het is dan ook een gezellig geknuffel op deze dagen. Naast lammetjes knuffelen, mogen kinderen spelen op het grote springkussen en een ritje maken in de huifkar met tractor. Voor de gelegenheid zijn er ook nog andere kleine dieren, zodat ieder kind met een diertje kan knuffelen! De Lammetjesdagen zijn op zondag 2 april, 9 april, 17 april en 23 april van 11:00 uur tot 16:00 uur.

Weekendje bij de lammetjes

AARTSWOUD - Elke zaterdag en zondag in maart zwaaien de staldeuren van de Manuelhoeve in Aartswoud open. Iedereen die de kleine lammetjes wil bewonderen is op die dagen welkom van 11:00 uur tot 16:00 uur. Als je er dan toch bent, ga dan voor een ommetje op de fiets in de mooie omgeving of speel een potje boerengolf op de boerderij.

Feestelijke lammetjes in Opende

OPENDE - Kom Friese en Groningse lammetjes knuffelen op Lammetjesdag Opende op 15 april van 10:00 uur tot 16:00 uur. Je mag ook een kalfje voeren en kinderen kunnen een ritje op een pony maken. Rijd mee op een quad, maak een knutselwerkje of laat je schminken als lammetje. Voor volwassenen is er een markt vol streekproducten. Om het allemaal nâg wat gezelliger te maken, zijn er hapjes en drankjes en speelt er een bandje bluegrass muziek. Met het evenement hoopt de organisatie geld op te halen voor het onderhoud van het historische buurtgebouw in de Surhuizumermieden. Een bijdrage wordt dus op prijs gesteld.

Foto 2. De lammetjes laten zich rustig aaien. Foto: Holec Holstein.
Foto 3. Een leuk uitje voor kinderen! Foto: De Boerinn.

Laatst gewijzigd: 2017-04-24 10:20:40 · Gepubliceerd: 2017-03-17 15:01:27 - 3124