6 tips om te doen met Pinksteren

Wat te doen met Pinksteren | Redactioneel door Eline Visscher

Muziek, food, fairs en theater: dit is er te doen op 4 en 5 juni

19 mei 2017 Toerisme Landelijk Heerlijk, zo'n lang Pinksterweekend! In het hele land is van alles te doen. In Den Haag geniet je van een Indische fair met heerlijk eten, in Den Bosch swing je op de lekkerste jazzmuziek en in het bos van Lage Vuursche maak je een heuse theaterwandeling. Lees onze tips voor Eerste en Tweede Pinksterdag en maak er een feestje van!

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Het Pinkster Outdoor Festival is leuk voor de hele familie! Foto: Outdoorpark SEC Survivals
Foto 1. Het Pinkster Outdoor Festival is leuk voor de hele familie! Foto: Outdoorpark SEC Survivals

1. Survivallen op Tweede Pinksterdag

ALMERE - Trek kleren aan die vies mogen worden, want we gaan lekker naar buiten op Tweede Pinksterdag! Sleep je hele familie mee naar het Pinkster Outdoor Festival, waar je de hele dag door lekker survivalt en avonturen beleeft. Leer hoe je zelf vuur maakt, schiet in de roos met een kruisboog, katapult of luchtbuks en vaar op een vlot. Of speel een degelijk potje boerenmidgetgolf of lasergame en ren over de hindernisbaan. Rond 17:00 uur gaan de barbecues aan. Een heerlijk actief dagje met z'n allen!

2. Tong Tong Fair: Indische happening

DEN HAAG - Op het Malieveld wordt ieder jaar de grootste Indische happening ter wereld georganiseerd: de Tong Tong Fair! Ook dit jaar stap je van 25 mei tot en met 5 juni in de kleurrijke wereld van India. Droom weg bij prachtige tassen en sjaals, volg een Sumatraanse dansworkshop, laat je masseren en koop zo'n gave oosterse vlieger: overal waar je kijkt is iets te beleven. Vergeet niet met een lege maag te komen, want de heerlijke geuren van het eten zijn niet te weerstaan.

3. Theaterwandeling door het bos

LAGE VUURSCHE - Je geniet van de prachtige groene bomen en de heerlijke geur van het bos, als je opeens een poppenkast tegenkomt. Je blijft staan, want de voorstelling is toch wel heel grappig. Als je verder loopt, zie je opeens iemand in de vijver zwemmen en weer even later loop je langs een circustent. Theaterfestival Vuurol is een theatrale wandeling door het prachtige bos van Lage Vuursche waar je allerlei leuke acts tegenkomt. Je loopt de route op Eerste Pinksterdag en op Tweede Pinksterdag en start ieder half uur vanaf Dagrecreatieterrein Drakenstein.

4. MultiCulinair Food Festival

GRONINGEN - Hotdogs uit Amerika, crêpes uit Frankrijk, kokosnoten uit de Tropen en vis uit Groningen: op het MultiCulinair Food Festival proef je de smaken van de hele wereld! Op 3, 4 en 5 juni staat het hele Bernoulliplein vol met foodtrucks en gezellige kraampjes. Geniet ook van livemuziek en neem een kijkje bij de workshops. Voor de kids is er een springkussen.

5. Fair in Zeeuwse Rozentuin

KATS - Tussen de rozen in alle kleuren staan talloze kraampjes met brocante, sieraden, kleding en Zeeuwse streekproducten. Wie weet loop je wel tegen een romantische schommelstoel of een leuk bistro-setje aan op de fair in de Zeeuwse Rozentuin! Uiteraard vind je hier ook prachtige bloemen en laten kwekers zien wat de nieuwste trends zijn in de tuinwereld. De fair is geopend op 3, 4 en 5 juni en de toegang is €5,-.

6. Jazzfestival in Den Bosch

'S HERTOGENBOSCH - Even geen zachte 'g', maar swingende saxofoons! De hele Brabantse hoofdstad verandert in een sfeervol jazzcafé tijdens Jazz in Duketown. Overal in Den Bosch doemen van 2 tot en met 5 juni podia op en dans je mee op jazzmuziek maar ook blues, gospel en bigband. Artiesten van over de hele wereld komen naar dit festijn, zoals Joshua Redman en Michelle David & The Gospel Sessions. Ook grote namen van Nederlandse bodem treden op, zoals Trijntje Oosterhuis en Shirma Rouse. Het festival is helemaal gratis te bezoeken!

Nog meer inspiratie voor Pinksteren

Foodtrucks op een gezellig festival. Foto: MultiCulinair Food Festival Groningen
Foto 2. Foodtrucks op een gezellig festival. Foto: MultiCulinair Food Festival Groningen
Laatst gewijzigd: 2017-05-18 15:31:16 · Gepubliceerd: 2017-05-18 11:00:45 - 1273