Vlieg met ingehouden adem als een vogel over Nederland

THIS IS HOLLAND | Redactioneel - Commerciële bijdrage door

Ervaar de mooiste plekjes van de Lage Landen in 5D

2 oktober 2017 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Kleurrijke lappendekens in de lente, schaatsers die op het natuurijs door de Amsterdamse grachten krassen op een winterse dag en een prachtige zeilboot die richting de horizon vaart terwijl de zon in het water schijnt. Laag bij de grond zweef jij eroverheen. Bij THIS IS HOLLAND bekijk je de mooiste plekken van Nederland vanuit vogelperspectief. Vlieg in 5D rakelings langs een windmolen, voel het water in je gezicht spetteren van een voorbij scherende watersporter en ervaar met ingehouden adem hoe de wind in je gezicht blaast tijdens een heftige storm op zee. Laat je meevoeren in de bijzondere Flight Experience waarbij het lijkt alsof je echt vliegt. Als je nog niet verliefd was op Nederland, word je dat wel bij THIS IS HOLLAND!

Foto 1. Beleef Nederland in vogelvlucht. Foto: THIS IS HOLLAND.

Vlieg als een vogel zo vrij

Zodra je plaatsneemt in het Flying Theatre van THIS IS HOLLAND en de riemen zijn vastgeklikt, doven de lichten. Je transformatie tot vogel begint. De stoel waarin je zit, schuift naar voren richting het gigantische bolvormige scherm voor je, de beentjes bungelen in het luchtledige en de grond verdwijnt een aantal meter naar beneden. En dan word je meegezogen in het scherm. De stoel voel je niet meer doordat deze meebeweegt met de film en ook de andere inzittenden verdwijnen. Als een vogel zo vrij zweef je over de mooiste plekken van Nederland. Geniet met ingehouden adem van een knalpaarse heide in de buurt van Arnhem en snuif heerlijke bloemengeuren op terwijl onder je kleurrijke tulpenvelden liggen. Even verderop hobbelt er een kudde paarden onder je door en liggen de koeien vredig in de weide te grazen. Zweef over steden, groene landschappen en zie het lente, zomer, herfst en winter worden. Rakelings vlieg je over de woeste golven van de Noordzee terwijl de wind hard in je gezicht blaast. Nog net op het nippertje ontwijk je de wieken van een gigantische windmolen. Door aanvullende effecten als wind, geuren, water en mist is je vlucht niet van echt te onderscheiden. Na zo'n negen minuten komt je bestaan als vogel helaas ten einde en sta je weer met beide benen op de grond.

Tickets THIS IS HOLLAND met korting

Achter de schermen

Hoe heeft THIS IS HOLLAND deze ongelooflijk mooie beelden kunnen schieten? Maar liefst twee jaar lang deden de filmmakers erover om de mooiste shots te maken vanuit een helikopter. Er werd veel moeite gedaan om de meest bijzondere beelden te schieten in samenwerking met gemeentes en natuurorganisaties. Zoals bijvoorbeeld de heide in de buurt van Arnhem: deze is maar twee weken per jaar paars. Precies op dat moment kwam de filmploeg langs. Alle beelden zijn oer-Hollands en laten je plekken zien van Nederland waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Doordat je de beelden op een reusachtig koepelvormig scherm ziet met prachtige muziek gecomponeerd door René Merkelbach in combinatie met special effects, word je letterlijk het scherm ingezogen.

Leuke weetjes over Nederland

De Flight Experience is niet het enige wat je bij THIS IS HOLLAND kunt doen. Ga samen op de foto in een nagebouwd grachtenpand en start vervolgens een interactieve tour met Triviantachtige vragen. Deze kun je beantwoorden op de vele tablets die je tegenkomt terwijl je naar de eerste verdieping loopt. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel kilo kaas we per jaar met zijn allen wegwerken? En welke bekende voetballer droeg rugnummer veertien? Terwijl je verder loopt, kom je steeds weer leuke weetjes tegen over Nederland. Uiteindelijk kom je bij de Flight Experience terecht waar je met veertig personen tegelijkertijd kunt plaatsnemen in het Flying Theatre. Uiteraard is dit het ultieme hoogtepunt van THIS IS HOLLAND.

Handige informatie

  • THIS IS HOLLAND vind je in Amsterdam, naast het EYE Filmmuseum.
  • Een entreekaartje kost € 16,50 voor volwassenen en € 9,50 voor kinderen tot en met twaalf jaar.
  • Om de Flight Experience te kunnen beleven dien je minimaal 102 centimeter lang te zijn.
  • Een bezoek aan THIS IS HOLLAND duurt gemiddeld één uur, waarbij de Flight Experience ongeveer negen minuten duurt.
  • Zwangere vrouwen wordt afgeraden om gebruik te maken van de Flight Experience.
  • Mocht je THIS IS HOLLAND bezoeken, is een randvoorwaarde om de vlucht te kunnen ervaren dat je (zelfstandig) plaats kunt nemen in de stoelen van de Flying Theatre.
  • Meer weten? Lees meer over THIS IS HOLLAND.
Foto 2. Ervaar de mooiste plekjes van de Lage Landen in 5D. Foto: THIS IS HOLLAND.
Foto 3. Word verliefd op Nederland bij THIS IS HOLLAND. Foto: THIS IS HOLLAND.
Laatst gewijzigd: 2018-03-14 13:41:36 · Gepubliceerd: 2017-07-31 17:14:06 - 2224