1

Leuke dagjes weg dit weekend

Dit is er te doen op 4 en 5 november

Bekijk alle evenementen Redactioneel door
Foto 1. Kruip achter de knuppel van een klassieke Douglas Dakota. Foto: Aviodrome

archief oud artikel 2 november 2017 Toerisme Landelijk Vliegen in een Boeing 737 of een kijkje nemen in de keuken van een goudsmit. Het is allemaal mogelijk op 4 en 5 november. Verder is het Museum voor Communicatie na een lange verbouwing weer geopend onder een nieuwe naam: COMM en marcheren er Romeinen rond in Archeon. Dit zijn de leukste dagjes uit van dit weekend!

Beleef het sieraad!

LANDELIJK - Dat geërfde horloge van je overgrootmoeder of de gouden trouwring van je vader. Je hecht er ongetwijfeld veel waarde aan, maar hoe is het eigenlijk gemaakt? Beleef het Sieraad opent op zaterdag 4 november de deuren van juweliers, goudsmeden en horlogemakers door heel Nederland. Geef je trouwring een poetsbeurt en laat hem weer blinken. Of kijk toe hoe een zilversmid edelmetaal smelt en vervaardigt tot een ring. Jeuken je handen na het zien van al die technieken? Op sommige locaties mag je zelf smeden of diamantslijpen. Ook zijn er leuke workshops die je kunt volgen!

Flight Simulator Weekend

LELYSTAD - Zo vrij als een vogel vlieg je over de dorpjes en steden van Nederland. Onder je zijn de auto's zo klein als speelgoedauto's en behalve een vogel af en toe zit niets en niemand je in de weg.. Klinkt dit als muziek in je oren? Dan is het grootste Flight Simulator Weekend ter wereld in Aviodrome echt iets voor jou. Voel je een piloot in een hypermoderne Boeing 737 of een klassieke Douglas Dakota. Simulatie-cockpitbouwers laten je de laatste hoogstandjes op het gebied van vliegsimulatieprogramma's zien en leden van hobbyclubs tonen je hoe je met eenvoudige middelen simulatievliegen mogelijk maakt. Ga in bijna volledig realistisch nagebouwde cockpits volledig op in een wereld op hoog niveau en kruip snel achter de knuppel!

Ben je aangestoken door het vliegeniersvirus bij Aviodrome? Volg een Flight Simulator Training op Schiphol met wel € 80,00 korting!

Ontmoet Romeinen in Archeon

ALPHEN AAN DE RIJN - Hoewel het vrijdag nog geen weekend is, is de Romeinendag in Archeon zeker de moeite van het bezoeken waard! Op deze dag ontmoeten de Romeinse en de huidige tijd elkaar in de Herberg van Archeon. Iedereen met interesse in de Romeinse tijd, van professional tot geïnteresseerde leek, is welkom om inspiratie op te doen en meer te leren over de Romeinen die op Nederlands grondgebied woonden. Bezoek de Zwammerdamschepen (voor de leek: zes unieke Romeinse schepen die in de jaren zeventig zijn opgegraven in Nederland) in het Nederlands Romeins Scheepvaart Museum dat in het Archeon gerealiseerd wordt. Of hoor alles over de recente spectaculaire vondsten en opgravingen bij Alphen-Dreumel-Lith-Kessel. When in Archeon, do as the Romans do!

COMM is heropend!

DEN HAAG - COMM (voorheen het Museum voor Communicatie en daarvââr het PTT-museum en dáárvoor Het Nederlandsche Postmuseum) is heropend en dat is reden voor een feestje! Het compleet nieuwe museum opent op vrijdag 3 november haar deuren en het hele weekend zijn er leuke activiteiten om het te vieren. Zo zijn er speeddate workshops waarbij je in tien minuten leert hoe je bijvoorbeeld moet presenteren of hoe je nepnieuws herkent én maakt. De jonge opkomende online expert Jean-Paul Beukema neemt je mee in de duistere wereld van het Deep Web, waar zelfs Google je niet meer kan vinden, en social media personality Tanja Kok leert je hoe je zelf ook een personality op Instagram, Facebook of Twitter kan worden.

Heb jij een criminele overgrootvader?

DEN BOSCH - Brabo's opgelet! Op zaterdag 4 november vindt de Brabantdag Familiegeschiedenis plaats in het provinciehuis in Den Bosch. Iedereen met Brabantse roots is hier welkom om in het verleden te duiken. Dat verleden ontmoet je al bij de entree, waar je wordt opgewacht door een echte minstreel. Laat stamboomexperts van de Nederlandse Genealogische Vereniging al je vragen beantwoorden over je voorgeslacht. Heb je criminelen in de familie? Waar kom je eigenlijk vandaan? Heb je beroemde familieleden? Vergeet niet om trouwboekjes en bidprentjes mee te nemen, hoe ouder hoe beter! Onder andere Jan van Holsteyn, bekend van het tv-programma Verborgen Verleden, geeft een presentatie. Verder kom je alles te weten over criminele voorouders in Brabant, familienamen, dialecten en regionale verbondenheid.

Dit is ook leuk:

  • In de nacht van zaterdag 4 november op zondag 5 november openen meer dan vijftig musea en culturele instellingen in Amsterdam hun deuren voor de Museumnacht. Welke mag je absoluut niet missen?
  • Ben je al in de kerstsfeer? De leukste kerstmarkten hebben we vast voor je op een rijtje gezet.
  • Een dagje uit voor het hele bedrijf met deze leuke bedrijfsuitjes!
  • In AquaZoo Friesland lopen heel veel dieren los rond. Lees waarom deze dierentuin zo leuk is!
Foto 2. Op stap met Romeinen bij Archeon. Foto: Archeon
Foto 3. Neem een kijkje in de keuken van een goudsmit. Foto: Beleef het Sieraad
Foto 4. Ga jij langs bij het vernieuwde COMM? Foto: COMM
Foto 5. Ga jij langs bij het vernieuwde COMM? Foto: COMM

Laatst gewijzigd: 2017-11-14 17:05:48 · Gepubliceerd: 2 november 2017 - 1085