De leukste tips voor een dagje weg dit weekend

Bekijk onze UITagenda | Redactioneel door Coby Boschma

Dit is er te doen op 13 en 14 januari

11 januari 2018 Toerisme Landelijk Een wereldrecord verbreken, binnen één dag van land naar land hoppen en een stad verkennen met een kom erwtensoep op schoot. Er is zaterdag en zondag weer genoeg te doen! Dit zijn de leukste dagjes uit dit weekend. Veel plezier!

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Dit weekend is je laatste kans om de Ice Expo in Scheveningen te bezoeken. Foto: Smith Communicatie © Jim Hoogendorp.
Foto 1. Dit weekend is je laatste kans om de Ice Expo in Scheveningen te bezoeken. Foto: Smith Communicatie © Jim Hoogendorp.

Verbreek een swingend wereldrecord

AMSTERDAM - Schaatsen op het Museumplein met uitzicht op het Rijks is sowieso al de moeite waard, maar Ice Amsterdam doet er dit weekend een schepje bovenop! Op zondag 14 januari kun je meehelpen om het wereldrecord van de Longest Conga Line On Ice te verbreken. Het record ligt nu nog bij New York, maar als schaatsland kunnen we dat natuurlijk niet laten gebeuren! Meedoen is gratis en geen zorgen; je hoeft niet te dansen, als je maar vijf minuten op schaatsen op het ijs kunt blijven staan. Entree is inclusief drankje. Als het even kan, neem dan je eigen schaatsen mee. Heb je geen schaatsen? Dan kun je ze lenen op locatie. De cast van de musical On Your Feet! is er ook bij. Supporters die niet het ijs op kunnen of willen zijn ook welkom. Meedoen? Geef je op voor Longest Conga Line On Ice.

Retourtje wereld in één dag

UTRECHT - Tot en met zondag 14 januari hup je in een dag de hele wereld rond op de Vakantiebeurs. Even lunchen in Griekenland, een cocktail drinken op het strand van Curaçao. In een mum van tijd heb je de hele wereld gezien. Op het Urban Terras vind je locals die je allerlei zeldzame tips geven over hun stad, dus neem je notitieboekje mee. Op de beurs is behalve veel te zien ook veel te doen. Doe mee aan een kookworkshop, ga een rondje fietsen, geniet van een picknick op het indoor veld. Uiteraard komen ook alle wereldkeukens voorbij, in de vorm van foodtrucks. Nieuw en opvallend dit jaar is de virtual reality-straat in de Experiencehal. Lees meer over de Vakantiebeurs.

Laatste kans voor alles smelt

SCHEVENINGEN - Die in Zwolle ging tragisch genoeg niet door, maar gelukkig kun je bij de Ice Expo Scheveningen tot en met zondag nog wel prachtige ijssculpturen bewonderen. Bekijk alle hoogtepunten uit het tweehonderdjarig bestaan van Scheveningen in ijsvorm. We gaan natuurlijk niet alles verklappen, maar we kunnen al wel zeggen dat een van de hoogtepunten het levensgrote ijsbeeld van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is. Ook is er een gigantische ijsversie van de befaamde Gouden Koets. Tip: kleed je warm aan en trek makkelijke schoenen aan, want de Ice Expo is huge.

Ook nog tot en met zondag 14 januari in Scheveningen: de schaatsbaan voor het Kurhaus en de ijsglijbaan op de boulevard.

Maak een tochtje met de Snerttram

ROTTERDAM - Ontdek Rotterdam op een originele, winterse en extra knusse manier: maak een rondrit in de Snerttram! De antieke tram vertrekt op zaterdag om 16:30 uur (bij grote belangstelling is er een extra rit om 14:30 uur) en op zondag om 14:30 uur (bij grote belangstelling is er een extra rit om 16:30 uur). De tocht duurt anderhalf uur en is vooraf te reserveren, maar als er nog plek is kun je ook gewoon instappen. Je broodtrommel kun je dus thuislaten: aan boord krijg je een kop hete snert terwijl je langs Rotterdamse hotspots rijdt en allerlei geinige weetjes over de stad ontdekt.

Psst, als je dan toch in Rotterdam bent: het is je laatste kans om Kattenliefde in de Kunsthal te bezoeken! Een tentoonstelling met kattenkunst, kattenkaraoke en natuurlijk een catwalk.

Beesten speuren in het bos

'S-GRAVELAND - Welke beesten houden zich allemaal schuil in de natuur deze wintertijd? Ga op een speurtocht door het bos met een boswachter en speur samen naar dierensporen. Neem je camera mee, want misschien spot je wel mooie dieren in het wild! De tocht begint zaterdag 13 januari om 14:00 uur, duurt anderhalf uur, gaat langs de buitenplaatsen van 's-Graveland en is geschikt vanaf vier jaar. Na afloop krijg je een kop warme chocolademelk in het bezoekerscentrum. Goed om te weten: meld je vooraf aan en neem warme, waterdichte kleding mee. Een tasje is ook handig, voor als je onderweg bijzondere vondsten doet.

Bekijk meer uitstapjes in de natuur.

Meer tips voor dit weekend

Verken Rotterdam met de antieke Snerttram - inclusief dampende kom snert. Foto: Brazzo.
Foto 2. Verken Rotterdam met de antieke Snerttram - inclusief dampende kom snert. Foto: Brazzo.
De cast van On Your Feet! is ook bij de wereldrecordpoging. Foto: Ice*Amsterdam & fotografie On Your Feet!: Roy Beusker Fotografie.
Foto 3. De cast van On Your Feet! is ook bij de wereldrecordpoging. Foto: Ice*Amsterdam & fotografie On Your Feet!: Roy Beusker Fotografie.
Laatst gewijzigd: 2018-01-12 18:23:55 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 4878