De leukste tips voor een dagje weg dit weekend

Bekijk onze UITagenda | Redactioneel door Hanneke van Olst

Dit is er te doen op 20 en 21 januari

18 januari 2018 Toerisme Landelijk Swingen op bekende en minder bekende muzikale talenten uit Europa en Nederland in Groningen, schaatsen op olympische grond en tulpen plukken in Amsterdam. Er is zaterdag en zondag weer genoeg te doen! Dit zijn de leukste dagjes uit dit weekend. Veel plezier!

Swingende optredens bij Eurosonic Noorderslag. Foto: ESNS © Knelis
Foto 1. Swingende optredens bij Eurosonic Noorderslag. Foto: ESNS © Knelis

Feest in heel Groningen

GRONINGEN - Nieuw talent ontdekken plus vette gratis optredens, dat klinkt als een goede combi. Tijdens Eurosonic Noorderslag zitten muziekfans helemaal goed in Groningen. De stad staat tot en met zaterdag in het teken van muziek. Op woensdag, donderdag en vrijdag is er een avondprogramma met bekende en minder bekende artiesten uit Europa. Zaterdag staan er alleen Nederlandse acts op het podium, zoals Roxeanne Hazes en rapper Boef. Naast betaalde shows is er ook een gratis programma. Meer weten? DagjeWeg.NL schreef een artikel over Eurosonic Noorderslag.

Schaatsen op olympische grond

AMSTERDAM - Waag je in de schaatssporen van wereldkampioenen zoals Jaap Eden. Speciaal voor De Coolste Baan van Nederland opent het Olympisch Stadion in Amsterdam vanaf vrijdag haar deuren voor iedereen die zich op de ijzers wil begeven. Jij kunt met je klas, vrienden of familie komen schaatsen op olympische grond, waar geschiedenis geschreven is. Extra leuk: het Olympisch Stadion biedt tijdens De Coolste Baan van Nederland rondleidingen aan door de catacomben van het stadion, die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Lees meer over wat je allemaal kunt verwachten bij De Coolste Baan van Nederland!

Tulpen uit Amsterdam

AMSTERDAM - De lente hangt in de lucht! Althans, als je je op zaterdag 20 januari naar de Dam in Amsterdam begeeft. Daar wordt het tulpenseizoen afgetrapt met Nationale Tulpendag. Op de Dam in hartje Amsterdam is een speciale pluktuin aangelegd door tulpenboeren uit heel Nederland (denk je nu ook aan boer Tom uit Boer Zoekt Vrouw?) waar iedereen gratis tulpen mag plukken. Het thema van dit jaar is Romantiek, dus kom lekker zwijmelen met je partner. Op het plein staan je bovendien diverse romantische verassingen te wachten...

Amsterdam in kleur

AMSTERDAM - Hoewel al die kleurrijke, lichtgevende kunstwerken op en om de grachten van Amsterdam de stad charme geven, is dit weekend toch echt het allerlaatste weekend dat je kunt genieten van het Amsterdam Light Festival. Stap aan boord van een rondvaartboot met 51% korting of neem lekker ouderwets de fiets en krijg een gratis kopje koffie. Tip Het EYE Filmmuseum is nog tot en met 9 februari verlicht met spectaculaire 3D-projecties, dagelijks van 07:00 uur tot 09:00 uur en van 17:00 uur tot 23:00 uur.

Achter de schermen van Radio Kootwijk

APELDOORN - Van Radio Kootwijk heb je vast wel eens gehoord, of je hebt het voorbij zien komen op televisie. Zaterdag krijg je een unieke kans om achter de schermen van dit voormalige zendstation te kijken tijdens een rondleiding. Een korte film vertelt je over de rijke geschiedenis van dit indrukwekkende gebouw, waarna een gids je meeneemt door het gebouw. Ontdek de toren, de techniek in de zenderzaal en de architectonische hoogstandjes die het gebouw kent. Uiteraard worden de mooie natuur rondom het zendstation en de monumentale pomphuisjes ook niet vergeten.

Meer tips voor dit weekend

Ontdek de oneindige mogelijkheden van lichtkunst. Foto: Amsterdam Light Festival © Janus van den Eijnden
Foto 2. Ontdek de oneindige mogelijkheden van lichtkunst. Foto: Amsterdam Light Festival © Janus van den Eijnden
Schaatsen op olympische grond! Foto: De Coolste Baan van Nederland
Foto 3. Schaatsen op olympische grond! Foto: De Coolste Baan van Nederland
Laatst gewijzigd: 2018-01-18 17:01:38 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 5252