Ga een dagje weg dit pinksterweekend

Dagje weg met Pinksteren 2018 | Redactioneel door Hanneke van Olst

Dit zijn leuke uitstapjes op 19, 20 en 21 mei

15 mei 2018 Toerisme Landelijk Het houdt niet op met de vrije dagen: opnieuw staat er een extra lang weekend voor de deur. Tijdens dit feestelijke pinksterweekend staan er een heleboel leuke activiteiten op de agenda. Ga bijvoorbeeld naar een vrolijke kinderkermis of geniet op een relaxed festival met muziek en lekker eten. Veel plezier!

Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat. De pagina staat in het archief.

Neem een kijkje bij de Leurse Havenfeesten. Foto: Leurse Havenfeesten © C. Schikan Photography
Foto 1. Neem een kijkje bij de Leurse Havenfeesten. Foto: Leurse Havenfeesten © C. Schikan Photography

Tips voor het pinksterweekend

Er is van alles te doen tijdens dit extra lange pinksterweekend!

Huiskamer-theaterfestival op Texel

DEN HOORN - Pak de boot naar Texel voor een lekker lang weekendje weg. In Den Hoorn staan op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 mei de deuren van een heleboel huiskamers voor je open voor huiskamer-theaterfestival Broadway. Binnen presenteren muzikanten, bekende cabaretiers en aanstormende talenten je hun act. Stil zitten hoeft niet, want je kunt de hele avond van huiskamer naar huiskamer wandelen. Als afsluiter is er een groot feest bij Theater & Restaurant De Toegift@Klif 12. Dit festival staat in het kader van Lange Juni: een maand bomvol kunst, cultuur en muziek op Texel. Lees meer over de Texelse cultuurmaand Lange Juni.

Kinderkermis in Utrecht

UTRECHT - Fort aan de Klop wordt tijdens Pinksteren omgetoverd tot een dorpskermis zoals die er vroeger uitzag: Kermis De Klop. Binnen in de garageloods zijn er creatieve workshops voor kinderen, buiten is er een huttendorp en spelletjeskaravaan. Zweef ook een rondje in de ouderwetse zweefmolen! Ouders hoeven zich niet te vervelen: zij genieten van een drankje aan de buitenbar, swingen mee op de muzikale noten van bandjes of eten een hapje uit de rollende keukens.

Leurse Havenfeesten

ETTEN-LEUR - Tijdens de Tachtigjarige Oorlog werd Breda op legendarische wijze ontzet door een list met een turfschip door schipper Adriaan van Bergen. Dit wordt in Etten-Leur groots gevierd tijdens de Leurse Havenfeesten. Met onder andere een Parijse markt vol sneltekenaars, schminkers en straattoneel op vrijdag, grote jaarmarkt op Eerste Pinksterdag en een hardloopwedstrijd die begint bij molen de Lelie: de Lelieloop.

Feest tussen de appels

LISSERBROEK - Op biologisch landgoed De Olmenhorst is Pinksteren jaarlijks een feestje. Jong en oud komen hierheen voor de Appelparade. Adem de frisse buitenlucht in en strijk neer voor een van de vele muziekpodia. Blues, jazz, piano of singer-songwriter: er is keuze genoeg. Eet een duurzaam en groen hapje of doe inspiratie op bij de eetbare plantenwandeling met kookworkshop. De kinderen kunnen ponyrijden, boogschieten, zich laten schminken of neerploffen bij het poppentheater.

Dag van het Kasteel

LANDELIJK - De statige kasteelpoorten van kastelen door heel Nederland zwaaien open voor je op Tweede Pinksterdag; dan is het Dag van het Kasteel. Scharrel door verlaten kasteelvertrekken, doe mee aan speurtochten en andere activiteiten, wandel door de tuinen als een royal en kom alle mooie en minder mooie verhalen van het kasteel te weten. Bij heel wat kastelen mag je zelf ook de handen uit de mouwen steken, bijvoorbeeld om oude ambachten zoals turfsteken en spinnen te leren.

Megatank in Overloon

OVERLOON - Iedereen met interesse in de Duitse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog zit op zaterdag en zondag goed bij Oorlogsmuseum Overloon. Tijdens het event Militracks staan namelijk heel wat Duitse voertuigen op een rijtje. Je mag ze bekijken en er zelf een rondje op rijden! Tip! De megatank Königstiger is vanuit het Franse Saumur speciaal overgekomen naar Overloon. Deze tank is ruim zeventigduizend kilo zwaar en tien meter lang. Het kanon van de tank kon tien kilometer ver schieten!

Meer leuke ideeën:

  • Racehelden Max Verstappen, teamgenoot Daniel Ricciardo en voormalig Formule 1-coureur David Coulthard kun je alledrie in actie zien op de Jumbo Racedagen. Kaartjes verkrijg je door actieproducten te kopen bij Jumbo.
  • Doe mee met de winacties op DagjeWeg.NL en scoor een gratis (!) dagje uit!
  • Of ga naar DagjeWeg.NL Tickets voor een dagje uit met leuke korting.
Bezoek een kasteel op Tweede Pinksterdag tijdens Dag van het Kasteel. Foto: Kasteel Duivenoorde, Dag van het Kasteel
Foto 2. Bezoek een kasteel op Tweede Pinksterdag tijdens Dag van het Kasteel. Foto: Kasteel Duivenoorde, Dag van het Kasteel
Gezellig struinen op de jaarmarkt van de Leurse Havenfeesten. Foto: Leurse Havenfeesten
Foto 3. Gezellig struinen op de jaarmarkt van de Leurse Havenfeesten. Foto: Leurse Havenfeesten
Tijdens Appelparade zijn er leuke activiteiten voor kinderen, zoals wedstrijden slowbiken. Foto: Appelparade
Foto 4. Tijdens Appelparade zijn er leuke activiteiten voor kinderen, zoals wedstrijden slowbiken. Foto: Appelparade
Laatst gewijzigd: 2018-05-18 16:41:02 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 44575