Ga een dagje weg dit weekend

Bekijk onze UITagenda | Redactioneel door

Dit zijn leuke uitstapjes op 21 en 22 juli

19 juli 2018 Toerisme Landelijk Heerlijk, dit prachtige zomerweer tijdens de vakantie. Fantastisch weer voor een dagje uit in de buitenlucht. Maar wat is er eigenlijk te doen dit weekend? Genoeg! Lees snel de weekendtips van DagjeWeg.NL. Fijn weekend - en niet vergeten om je in te smeren.

Foto 1. Hang je wens aan de wensboom tijdens de Chinese dagen. Foto: Ouwehands Dierenpark

Zwieren in de zweefmolen

TILBURG - Voor kermis zijn we altijd te porren, en zeker voor de beroemde Tilburgse Kermis. Zo'n 1,5 miljoen bezoekers komen op dit spektakel af jaarlijks! Vanaf vrijdag 20 juli strijken ruim 230 achtbanen, zweefmolens en grijpmachines neer in het centrum van de stad om er tien dagen te blijven. Dat wordt nog kiezen waar je je euro's aan uit gaat geven! Zijn al die flikkerende lichten en geluiden teveel voor jou? Op Blauwe Zondag, 22 juli, gaat het geluid en licht een tikkeltje zachter.

Stralend weer!

Het weekend ziet er weer zonnig uit. Het kan wel zo'n 28 graden worden! Extra zonnige tips:

Op reis naar China in Rhenen

RHENEN - De traditionele leeuwendans, een speurtocht door Pandasia en natuurlijk op bezoek bij echte panda's. Voor een beetje China hoef je aankomend weekend niet urenlang te vliegen, maar kun je gewoon in Ouwehands Dierenpark Rhenen terecht. Op 21, 22, 28 en 29 juli staan de Chinese dagen gepland, die een ode brengen aan de rijke Chinese cultuur. Ontmoet experts in Tai Chi en Kungfu en test je eigen krijgsskills, laat je wens achter in een van de wensbomen of geniet van een leuke show. Wán dé kāixīn!

Rock 'n roll in Eindhoven

EINDHOVEN - Vetkuiven, een fikse krul op je voorhoofd en kleding met stipjes. Op het Wilhelminaplein kun je zaterdag een reisje terug in de tijd maken, naar de flamboyante jaren vijftig. Op de Rock 'n Roll Meeting lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Verschillende bandjes uit Engeland, Australië, Amerika, Oekraïne en Nederland spelen de sterren van de hemel in de typische rock-'n-rollstijl. Verder is er een markt waar je lp's, cd's, dvd's, kleding en sieraden kunt krijgen om er zelf ook in stijl bij te lopen!

Shoppen op de boulevard

ZANDVOORT - Vakantie, dan denk je toch al snel aan zon, zee en strand. Zandvoort heeft alle ingrediënten voor zo'n heerlijke zonvakantie. Naast een prachtig strand biedt deze Nederlandse badplaats zaterdag ook nog een sfeervolle Zomermarkt op de boulevard. Blijf een nachtje slapen, want op zondag 22 juli staat de Zandvoortse Jaarmarkt op de planning in het centrum. Dit is een grote markt met veel entertainment en attracties. Dubbel shoppen in Zandvoort dit weekend dus!

14e eeuwse jaarmarkt

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het plaatsje Gravendam in Archeon staat op zaterdag en zondag helemaal in het teken van de veertiende eeuw. Alle handelaars en bewoners maken zich klaar voor de 14e eeuwse jaarmarkt. De wever koopt zijde, de bakker is aan het bakken geslagen en de tinnegieter maakt de mooiste emmers. De nar is er ook en hij oefent alvast zijn grappigste moppen, want een middeleeuwse markt zonder nar is geen markt. Kom oude spulletjes kopen, kijk mee bij demonstraties en luister naar de verhalen van de bewoners van Gravendam!

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Altijd gezellig, de kermis. Foto: Tilburgse Kermis
Foto 3. Terug naar de middeleeuwen! Foto: Archeon
Laatst gewijzigd: 2018-07-18 09:55:25 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 53636