Wat is er te doen dit weekend?

De leukste activiteiten op 30 en 31 maart

Wat is er te doen? Tips van de redactie Redactioneel door
Foto 1. Bewonder de mooiste schepen uit binnen- en buitenland tijdens Sail Kampen. Foto: Richard Tennekes

28 maart 2024 Toerisme Landelijk Het líjkt alsof je dit weekend nergens meer kunt lopen zonder op een paasei te trappen, toch is er nog van alles te doen waar niet alles om de paashaas en chocolade draait. Zoals in het prachtige Kröller Müller Museum bijvoorbeeld, waar je je nagels kunt laten versieren door een nail artist – en in Rotterdam, waar je je even in Tokio waant tijdens het Cherry Blossom Festival. Dit zijn de leukste activiteiten op 30 en 31 maart, voor je verzameld in de Weekend Top 5.

Schepen, parades en theater bij Sail Kampen

Kampen, Overijssel Zet dit weekend koers naar Kampen, want deze historische hanzestad staat van 29 maart tot en met 1 april in het teken van Sail Kampen. Met vijftig unieke schepen uit binnen- en buitenland die te zijn bewonderen, van De Piet Hein tot De Willem Barentz. Ook buiten de kade om is van alles te doen: denk aan historische parades, straattheater, dweilorkesten, levende standbeelden en een reuzenrad. Eén groot feest dus. Hier lees je meer over Sail Kampen.

  • Dagje uit met korting? Bekijk ook de aanbiedingen op DagjeWeg.NL Tickets!
  • Gratis kunst op je nagels in het Kröller Müller

    Otterlo, Gelderland Van 30 maart tot en met 5 april zetten 500 musea in Nederland hun deuren nog iets wijder open: met een Museumkaart van een ander mag je bij alle deelnemende instellingen gratis binnenstappen. Voor veel musea is dat dé gelegenheid om eens extra uit te pakken met een leuke activiteit. Zo kun je op 30 en 31 maart tussen 11:00 uur en 16:00 uur in het Kröller Müller Museum gratis nagels je laten lakken door de nail artists van The Happy Toko. Terwijl de nail artists bezig zijn, vertelt een rondleider het verhaal achter het kunstwerk op je vinger. Reserveren hoeft niet, je hebt wel een geldig ticket nodig voor het museum. Lees meer over de Museumweek.

    Foto 2. Laat tijdens de Museumweek kunst op je nagels zetten bij het Kröller Müller Museum. Foto: Nailart studio The Happy Toko

    Inspiratie en kunstenaars bij Bazaar du Sud

    Maastricht, Limburg Handgemaakte sieraden, keramiek, kunst, skincare-producten en meer: dat kun je verwachten op de tiende editie van Bazaar du Sud. Op deze pop-up markt kun je dwalen tussen de mooiste spullen én praten met de creatieve kunstenaars die ze hebben gemaakt. Zoals Nadja van NS ceramics, die prachtige voorwerpen maakt van klei. Of Leandra du Pau, illustrator uit Eindhoven die zich laat inspireren door slaap, konijnen, reizen en Japan. Met haar illustraties laat ze zien dat er schoonheid zit in de momenten waarop niets gebeurt. Leuk om langs te gaan als je in de buurt bent, de toegang is gratis.

    Uilenballen pluizen

    Amersfoort, Utrecht Wat schrokt een uil allemaal naar binnen tijdens zijn nachtelijke jacht? Dat ontdek je dit weekend bij DierenPark Amersfoort. Tussen 13:30 en 15:30 uur staat de gids bovenaan de Kwetterterp klaar om samen met jou uilenballen uit te pluizen. Van welk dier zijn de botjes die je terugvindt? Brrr, gek om te bedenken! Bezoek daarna meteen de nieuwe Dierenkeuken: volg het voedselpad en ontdek met je neus en handen welk eten er in de kistjes ligt. Welk dier eet wat? Nog veel meer dierentuinen zijn geopend tijdens Pasen. Een leuk uitje voor de hele familie!

    Foto 3. Op avontuur in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort © Jessie Kamp

    Een vleugje Tokio bij het Cherry Blossom Festival

    Rotterdam, Zuid-Holland Als de kersenbloesem in bloei staat, vieren de Japanners dat door te gaan picknicken onder de gekleurde bomen. Dát gebeurt niet in Rotterdam, wél wordt er een Cherry Blossom Festival georganiseerd bij de Japanse Nishi Market. Deze winkel aan de Meent is altijd al een feest om te bezoeken: volledig in pastelkleuren en in de herkenbare Kawaii-stijl, met een roze reuzenrad en een snoepachtige toonbank. Op 30 en 31 maart zijn er tekenworkshops door de Japanse artiest Nabe Chan en er zijn verschillende stands van lokale ondernemers. Zoals rollcakes, een instant noodle-bar en cheesecake. Het event is gratis toegankelijk.

    Meer ideeën voor dit Paasweekend?

    Foto 4. Waan je in Tokio in Rotterdam. Foto: Nishi Market

    Laatst gewijzigd: 2024-03-27 13:19:09 · Gepubliceerd: 2023-08-29 07:55:11 - 732007