Wat is er te doen dit koninklijke weekend?

Wat is er te doen? Tips van de redactie | Redactioneel door

Dit zijn de leukste uitjes en evenementen op 27 en 28 april

25 april 2019 Toerisme Landelijk Dit weekend zit boordevol uitstapjes! Geen wonder, want zaterdag is het Koningsdag en het is meivakantie. Check de leukste vrijmarkten, bezoek een magisch feesthuis vol muziek, volg tekenles in het Rijksmuseum of maak je eigen tinnen soldaatje. Vind de leukste dagjes uit dit weekend in onze Weekend Top 5.

Foto 1. Vier samen gezellig Koningsdag! Fotograaf: Roel van Deursen. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.

Kijken naar de koninklijke familie

AMERSFOORT - De koning viert Koningsdag dit jaar officieel in Amersfoort. De route die hij, Máxima en de prinsessen op zaterdag 27 april volgen brengt ze langs alle verschillende gezichten van de stad en regio: van kunst, architectuur en geschiedenis tot alle culturen die de Keistad rijk is. De route begint 's ochtends op de Mariënhof, trekt met optredens en entertainment door de binnenstad en eindigt 's middags bij de geliefde Koppelpoort, met als klap op de vuurpijl een concert op nabijgelegen Eemplein. Bekijk het programma van Koningsdag 2019 in Amersfoort en feest mee met de koninklijke familie.

De leukste markten op Koningsdag

LANDELIJK - Leuke spulletjes om langs te struinen, live muziek, spelletjes en snacken bij eetkraampjes: de vrijmarkten horen gewoon bij Koningsdag! En ze zijn overal. Trek op 27 april lekker je eigen dorp of stad in om te genieten van de sfeer, de kleur oranje en natuurlijk de vele koopjes. Of bekijk deze tips voor de leukste markten op Koningsdag.

Regen op Koningsdag? Dit festival is In Da House

ROTTERDAM - Bezoek op Koningsdag het magische feesthuis Oranjebitter! In elke kamer kom je andere muziek tegen. DJ's in de huiskamer, hip-hop in de garage en wereldmuziek in de serre. Je kunt ook overal spelletjes spelen, van tafeltennis tot Mario Kart. Er is zelfs een reuzenrad. Kraantje Pappie is één van de main acts dit jaar.

Tekenles in het Rijksmuseum

AMSTERDAM - Het Rijksmuseum is altijd de moeite waard, maar dit jaar helemaal. Het is Rembrandtjaar en in het Rijksmuseum gaan ze all out met fraaie exposities en leuke activiteiten. Ga dit weekend op avontuur in het Rijksmuseum en volg gratis Rembrandts tekenles, ontdek welke avonturen en spannende verhalen achter beroemde kunstwerken schuilgaan en puzzel je weg door het museum.
TIP: Boek tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg per twee tickets gratis de Familiegids erbij, ter waarde van € 10,- per stuk! De Familiegids is tot en met 5 mei 2019 op te halen in het Rijksmuseum. Je tickets zijn tot en met 31 december 2019 geldig.

Maak je eigen tinnen soldaatje

UITGEEST - De open zondagen van Fort aan den Ham beginnen weer! Op zondag 28 april is de eerste. Je kunt tussen 11:00 uur en 16:00 uur niet alleen het fort bekijken, maar ook je eigen tinnen soldaatje maken. Leuk om te zien hoe gesmolten tin in een vormpje wordt gegoten en er zo'n klein tinnen soldaatje van vroeger uitkomt. Je kunt deze hele open zondag je eigen tinnen soldaatje schilderen.

Meer leuke ideeën

Foto 2. Start dit weekend je meivakantie in het Rijksmuseum. Foto: Rijksmuseum.
Laatst gewijzigd: 2019-04-24 15:49:02 · Gepubliceerd: 2017-11-14 12:17:40 - 166795