Winter in de dierentuin

Deze dierentuinen vieren de winter met extra activiteiten en lichtjes

Alle dierentuinen Redactioneel door
Foto 1. Geniet van winterse sferen en lichtjes in de dierentuinen. Zoals de warme winteravonden in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort

archief oud artikel 26 december 2022 Toerisme Landelijk De meeste dierentuinen gooien de deuren van hun park ook in de winter open voor bezoekers. Juist in de donkere dagen voelt het heerlijk warm tussen alle dieren en gezellige twinkelende lichtjes. Deze dierentuinen zijn in de winter open voor een gezellig dagje uit met warme hapjes, (hopelijk) besneeuwde hokken en winters vertier.

DierenPark Amersfoort in het donker

DIERENPARK AMERSFOORT - DierenPark Amersfoort is elke dag van het jaar geopend, dus ook hartje winter. Het enige verschil met de zomer is dat de dierentuin een uurtje later opent en een uurtje eerder sluit. Behalve dan van 27 tot en met 30 december 2022 en 3 tot en met 6 januari 2023. Dan blijven de poorten in Amersfoort wat langer open en is het park omgetoverd tot een wonderlijke winterwereld vol kerstbomen en zelfs sneeuw! Van 15:00 uur tot 20:00 uur branden duizenden lichtjes, vind je overal foodtrucks met onder andere stamppotten en oliebollen, kun je je warmen aan knispterende vuurtjes en klinkt livemuziek door het park tijdens de Warme Winteravonden. Ontdek alles over de dieren in de winter, bewonder de prachtige lichtprojecties op het verblijf van de berberapen, doe mee aan de quiz en speel met de dieren de hoofdrol in een winters sprookje.

  • Bijzonder zijn de magische licht- en geluideffecten in themagebied Het Woud, die je van alles vertellen over de Nederlandse natuur in de winter.

Foto 2. Bewonder de prachtige projecties op het verblijf van de berberapen. Foto: Dierenpark Amersfoort

Backstage in WILDLANDS

WILDLANDS ADVENTURE ZOO EMMEN - WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is bijna elke dag van het jaar gewoon open. Klim en klauter tussen de olifanten, slingerapen en vlinders in Jungola, ga op safari bij Serenga en ervaar het koude wintergevoel bij Nortica, waar ijsberen en pinguïns de baas zijn. Voor een dagje uit met kinderen in de winter kun je hier prima terecht! En als de dieren op stal blijven vanwege de kou? Dan mogen de bezoekers deze winter gewoon naar binnen! WILDLANDS Backstage is een speciale route die je tot en met 1 maart 2023 langs onder meer de nijlpaardenstal voert. Zo kun je de dieren toch bekijken, al zitten ze binnen. En je leert ondertussen van alles over ze.

  • Tip: tot en met 8 januari 2023 mag je ook 's avonds naar WILDLANDS! Tijdens de WILDnights is de dierentuin sprookjesachtig verlicht en volg je een speciale nachtexpeditie met diverse lichtshows.

Foto 3. Beleef de sfeervolle WILDnights. Foto: WILDLANDS

Light Nights AquaLuna in Ouwehands

OUWEHANDS DIERENPARK RHENEN - Ook Ouwehands Dierenpark Rhenen is 365 dagen per jaar te bezoeken. Bezoek de panda's eens in de kou! Nu kun je nog pandajong Fan Xing in het mystieke Pandasia zien; hij vertrekt komend jaar naar China. En doe dat vooral voor 8 januari 2023, want dan kun je genieten van Light Nights AquaLuna. Wanneer het donker wordt, licht het dierenpark op met metershoge lichtkunstwerken. Volg de route langs alle kunstwerken, bekijk 's avonds de Dance of the Ocean op het Jungleplein, geniet van de dierenpraatjes en bezoek de zeeleeuwenshow.

  • Light Nights AquaLuna is ook nog te zien van 24 februari tot en met 4 maart 2023 én alle zaterdagen tussen 7 januari en 24 februari.

Foto 4. Bezoek de magische onderwaterwereld van Light Nights AquaLuna. Foto: Ouwehands Dierenpark / Light Nights AquaLuna

Warme Winterweken in GaiaZOO

GAIAZOO - Ook dierentuin GaiaZOO in Kerkrade is de hele winter open. Maar een bezoek is vooral leuk tijdens de kerstvakantie. Dan maak je namelijk een wel heel sfeervolle winterse wandeling langs de dieren tijdens de GaiaZOO WinterWeken. Van 26 december tot en met 8 januari is het park verlicht met duizenden lampjes en sfeervolle vuurpotten en klinkt overal muziek. Je kunt marshmallows roosteren boven een vuurkorf, een leuke winterse markt bezoeken op het WinterPlein bij restaurant Acacia, de kunsten van een glasblazer bewonderen, koning en koningin Winter op hun hoge stelten ontmoeten en op de foto gaan met de kerstman en kerstvrouw in een echte arrenslee.

  • Tip: maak de dag nâg leuker door op Culinaire Wintersafari te gaan, waarbij je verschillende hapjes eet in verschillende lodges binnen het park.

Foto 5. Ontmoet de veelvraat en andere dieren tijdens de winter in GaiaZOO. Foto: GaiaZOO

Winterplein in Diergaarde Blijdorp

DIERGAARDE BLIJDORP - Een van de grootste dierentuin van Nederland is Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. En ook die blijft lekker de hele winter open. Spot bizons uit Noord-Amerika onder een winterzonnetje, olifanten uit Azië terwijl de gure winterwind waait en de kamelen van de Mongoolse steppe met een winterse wolkenhemel boven je hoofd. Een wereldreis die je langs veel zeldzame en prachtige dieren leidt. Altijd de moeite waard, maar zeker tot en met 8 januari! Want dan is het voorplein bij de Rivièrahal omgetoverd tot een gezellig winterplein met foodtrucks vol winterse hapjes en drankjes en een sfeervolle winterse aankleding. Er is live muziek, een winterse speurtocht en leuke activiteiten voor kinderen van vier tot en met tien jaar.

Voor kleuters: onderwater verhaal in Burgers' Zoo

BURGERS' ZOO - Het dierenpark met de grootste overdekte mangrove ter wereld, Burger's Zoo in Arnhem, heet bezoekers in de winter ook van harte welkom. De winteropenstelling van Burgers' Zoo gaat gepaard met een hoop leuke activiteiten. Zo is het buiten guur en koud, maar in het overdekte tropische regenwoud lekker warm, net als in de woestijn. Zelfs in de onderwaterwereld van de Ocean krijg je het niet koud. Dé plek om in de kerst heen te gaan met je jongste kroost van drie tot en met zes jaar. Terwijl boven jullie de haaien zwemmen, volgen jullie het verhaal Wie woont onderwater? over wat er allemaal leeft in de zee. Onderweg is van alles te zien en te doen voor de kinderen en de hoofdrolspeler uit het verhaal mag na afloop mee naar huis!

  • Er start om het kwartier een groepje en de wandeling is ongeveer 45 minuten, afhankelijk van hoe langzaam of snel de kinderen gaan. Want jullie lopen in jullie eigen tempo. Per gezin mag één begeleider mee. Aan het begin van de activiteit betaal je contant € 5,00 per kind. Vergeet niet om je van tevoren aan te melden!

Zijn dierentuinen niet jouw ding, maar ben je dol op rondjes zweven in de draaimolen en over de kop gaan in de achtbaan? DagjeWeg.NL zette de attractieparken die open zijn in de winter voor je op een rijtje! Of bekijk alle winterse uitjes.
Foto 6. Pret in de dierentuin tijdens de winter! Zo is er in Burgers' Zoo een speciale wandeling voor kleuters door onderwaterwereld de Ocean. Foto: Koninklijke Burgers Zoo © Melvin Winkeler

Laatst gewijzigd: 2024-01-04 13:55:57 · Gepubliceerd: 2017-11-17 18:15:16 - 11213